SVE MU JE JASNO: Nadal rešio da bude kao Federer


IZVOR: Republika - 14.08.2018 | 20:07


Španski teniser Rafale Nadal doneo je jednu važnu odluku! On je rešio da krene stopama Rodžera Federera i smanji broj turnira na kojima igra.

Foto: Tanjug/AP

- Na Australijan openu sam doživeo povredu koju nisam imao do sada. To je bio rezultat činjenice da nisam imao pripreme kakve je trebalo da bude. A, do toga je došlo zato što sam sezonu završio u povredama: još od Šangaja sam se mučio sa kolenom, bio primoran da preskočim Pariz, Bazel, završni masters... I zbog toga sam imao jako loše pripreme - priznao je Nadal.

Španac je shvatio da je pogrešio. 

- Morao sam da propustim Abu Dabi i Brizbejn, nisam trenirao u Majorki koliko sam želeo. I onda sam upao u problem. Zato ću ubuduće morati da malo redukujem nastupe na turnirima. Da sačuvam energiju, jer je tenis veoma zahtevan sport, a i ja sam svake godine sve stariji. Zato će naredne godine moj kalendar da izgleda drugačije, da bih i svoju karijeru još produžio - poručio je Rafael Nadal.

Jasno je da će on krenuti stopama Rodžera Federera i da će smanjiti broj turnira kao što to već nekoliko godina radi Švajcarac.