MILORAD DODIK: Moguć zakon o nevaženju odluka Ustavnog suda


IZVOR: Republika - 10.12.2021 | 19:32


Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik poručio je da će ukoliko Ustavni sud BiH ospori odluke koje danas bude donela Narodna skupština RS, Srpska verovatno doneti zakon o tome da odluke tog suda ne važe na teritoriji RS.

Foto: Tanjug/AP
MILORAD DODIK: Moguć zakon o nevaženju odluka Ustavnog suda

Dodik je rekao da je današnja posebna sednica parlamenta o vraćanju nadležnosti Srpske koje su bile prenete na BiH jedna od najvažnijih u ovom sazivu, te da će odrediti budućnost i samu strukturu Republike Srpske, prenosi RTRS.

- Ovo nije nikakva špekulacija, vladajuća koalicija postupa u skladu sa ranije postignutim dogovorom u vezi sa aktuelnom situacijom u BiH - rekao je Dodik.

On je komentarisao odluku opozicije da napusti današnju posebnu sednicu Narodne skupštine Republike Srpske.

- Opozicija je došla sa pripremljenim stavom da ovo što vladajuća koalicija predlaže treba da se sruši i da se dodatno iskažu stavovi politike iz Sarajeva. Opozicija je usmerena na to kako govore da će biti nekakvih sukoba i rata. To nije politika Republike Srpske i mi ne šijemo nikakve uniforme, već se pripremamo da na najbolji mogući način ovde regulišemo sektor odbrane - izjavio je Dodik.

Dodik je rekao da u parlamentu Srpske postoji skupštinska većina koja je odgovorna za Republiku Srpsku i koja će nastaviti da vodi sadašnju politiku putem institucija kao što su Vlada, Narodna skupština, te predstavnici u zajedničkim institucijama.