HAOS ISPRED SKUPŠTINE CRNE GORE: Policija baca suzavac, lete kamenice - usvajanje novog zakona izazvalo momentalnu reakciju


IZVOR: Republika - 12.12.2022 | 18:02


Vest da je u Skupštini Crne Gore usvojen Zakon o predsedniku izazvala je momentalne reakcije.

Foto: Tanjug/AP
HAOS ISPRED SKUPŠTINE CRNE GORE: Policija baca suzavac, lete kamenice - usvajanje novog zakona izazvalo momentalnu reakciju

Pristalice DPS, okupljene iza Pokreta "Ima nas" informaciju su propratili uz uzvike i zviždanje. Ubrzo su ka pripadnicima policije i MUP, odnosno ka zgradi SKupštine, poletele kamenice.

Pripadnici policije odmah su reagovali i bacili suzavac!

Policija ih je upozorila da će upotrebiti mere prinude ukoliko se ne povuku za pet minuta.

Neki su srušili zaštitnu ogradu i vređaju policiju. Skandiraju:

- Ua srbijanski žandarmi,  što ste na nas digli hajku četničku vam ... majku, Dritane pederu, izdaja, izdaja... Idite na Kosovo... E viva Montenegro, pišu Novosti.

Kako javljaju novinari "Novosti", policija poziva na razlaz, okupljeni odbijaju, tu su i poslanici DPS Danijel Živković i Aleksandar Bogdanović, pokušavaju da ubede ljude da odu, ali bezuspešno.

Policijski izvori tvrde da je tridesetak mladića, nakon što je sa razglasa poručeno da je skup završen, izvadilo fantomke i da su napali policiju biber sprejom, te porušili ogradu ispred Skupštine.

Reporter „Vijesti“ javlja da je slomljeno staklo na vratima Skupštine, a u holu Skupštine je i kamenica koja je bačena iz pravca ulice.