PUPOVAC DOBIO TUŽBU - MARKIĆ MORA DA PLATI JER GA JE NAZVALA TERORISTOM: "Svako političko zastupanje prava i interesa Srba u Hrvatskoj se proglašava neprijateljskim"


IZVOR: Jelena JOKANOVIĆ - 03.02.2023 | 13:09


Milorad Pupovac je za portal Republika.rs rekao da su takve izjave gotovo svakodnevne na političkoj sceni Hrvatske.

Foto: Tanjug/HINA, Youtube/55 minuta kod Željke Markić
PUPOVAC DOBIO TUŽBU - MARKIĆ MORA DA PLATI JER GA JE NAZVALA TERORISTOM: "Svako političko zastupanje prava i interesa Srba u Hrvatskoj se proglašava neprijateljskim"

Predsednik SDSS-a Milorad Pupovac komintarisao je nepravosnažnu presudu na tužbu koju je podneo protiv predsednice udruženja U ime porodice Željke Markić, jer ga je nazvala teroristom, a stranku koju vodi "zločinačkom organizacijom".

Reagujući na presudu, Pupovac je za portal Republika.rs rekao da su takve izjave gotovo svakodnevne na političkoj sceni Hrvatske.

- Na žalost, takve ili slične izjave godinama i decenijma su deo našeg političkog iskustva i uveta u kojima kao stranka i kao izabrani predstavnici naroda delujemo - kazao je Pupovac za portal Republika.

Prema njegovim rečima svako političko zastupanje prava i interesa Srba u Hrvatskoj se proglašava neprijateljskim.

- Postoje razdoblja kad su takve izjave ređe i umerenije, a postoje razdoblja kad su ekstremne kao što je slučaj s ovom izjavom. Deo politike u Hrvatskoj svako političko zastupanje prava i interesa Srba u Hrvatskoj odbija, ne prihvata i proglašava neprijateljskim - zaključio je Milorad Pupovac.

Da podsetimo, Željka Markić, predsednica udruženja U ime porodice, nepravosnažnom presudom zagrebačkog Opštinskog građanskog suda dužna je da Miloradu Pupovcu i Samostalnoj demokratskoj stranci Srbije isplati ukupno 2.654 evra odštete.

Ako presuda postane pravosnažna, Markićeva će morati da plati odštetu i još 1.155,73 evra troškova jer je 19. oktobra 2020. gostovala u emisiji Bujica gde je dala izjavu kojom je lidera i stranku klasifikovala kao "zločinačku organizaciju", naveo je u tužbi.

- Mislite da postoji gnezdo domaćeg terorizma u SDSS-u - pitao je tada voditelj emisije.

- Dakle, de facto, gospodin Plenković je u koaliciji sa ljudima koji odgovaraju opisu onoga što je on nazvao domaći terorizam - odgovorila je Markić.

Kako je u tužbi naveo Pupovac i njegova stranka, Markićeva je, predstavljajući ih teroristima, apsolutno oklevetala, osramotila i moralno diskreditovala kako lidera i samu stranku, tako i ostale članove SDSS-a. Praktično gledano, kvalifikovala ih je kao "zločinačku organizaciju“, "državnog neprijatelja“ i nekoga ko predstavlja opasnost po bezbednost Republike Hrvatske.

BONUS VIDEO