VAŽNO ZA SVE KOJI LETUJU U HRVATSKOJ! Ukoliko idete u Makarsku na odmor NIKAKO ne radite OVE stvari, kazna je PAPRENA


IZVOR: Republika - 05.07.2023 | 11:21


Komunalni redari su u više navrata ispisivali paprene kazne

Foto: shutterstock
VAŽNO ZA SVE KOJI LETUJU U HRVATSKOJ! Ukoliko idete u Makarsku na odmor NIKAKO ne radite OVE stvari, kazna je PAPRENA

Za razliku od Splita, Makarska ovog leta, izuzev raskalašnih gostiju iz Australije koji dolaze brodovima na rivu, nema nekih većih problema s redom i mirom, to je možda zbog novčanih kazni, koje su paprene.

Ukoliko na Pag dođete na plažu sa psom platićete kaznu od 150 evra, a u Splitu se spavanje u parku kažnjava sa 300 evra, kao i konzumiranje alkohola, hrane i pića na javnim površinama i obavljanje nužde, a 150 evra je kazna za povraćanje na javnom mestu.

Naime, ako u Makarskoj na javnoj površini konzumirate alkoholna pića, što se uglavnom odnosi na ekipe sa zidića ispred prodavnica, a leti na one koje se opijaju po plaži, platićete kaznu od 40 do 132 evra, a ista kazna čeka sve one koji gradom šetaju u kupaćim kostima.

Međutim, kako Slobodna Dalmacija saznaje, komunalni redari su u više navrata ispisivali kazne ekipama sa zidića, ali naplate su u većini slučajeva pale u vodu jer nisu imali novca da plate. Kazne za šetnju gradom u kupaćem kostimu, takođe nisu naplaćene, kao ni za vlasnike pasa koji svoje ljubimce dovode na gradsku plažu ili onu koja nije namenjena ljubimcima.

U Makarskoj se psi mogu kupati na plaži na Ramovi, a ako ih redari uoče na nekoj drugoj plaži, odmah opomenu vlasnika.

Na plažama redari u letnom periodu kažnjavaju prodavce kukuruza i krofni koji takođe plaćaju kazne od 40 do 132 evra s time da im se oduzimaju i krofne i kukuruzi, koji se potom bacaju, jer ne smeju da se doniraju. U Makarskoj se naplaćuju i kazne za narušavanje javnog reda i mira, to se posebno odnosi na buku s gradilišta od 14 do 17 sati i od 20 do devet ujutru, i tu su kazne od 40 do 132 evra, a sankcije snose i iznajmljivači ležaljki koje nisu složene prema Pravilniku.

BONUS VIDEO