VELIKA PORODIČNA TRAGEDIJA! Oca dvoje dece usmrtilo drvo koje je nosila oluja!


IZVOR: Republika - 20.07.2023 | 15:22


Tragična smrt oca dvoje dece. Otišao po suprugu, ali ga je usmrtilo drvo koje je nevreme istrglo iz korena.

Foto: Tanjug/J. PAP
VELIKA PORODIČNA TRAGEDIJA! Oca dvoje dece usmrtilo drvo koje je nosila oluja!

U Hrvatskoj su od posledica oluje nastradale četiri osobe, a jedan od njih je Dario Rebić, otac dvoje dece.

Nakon odrađene smene u kafe baru Dvorište u zagrebačkoj Maksimirskoj Dario Rebić krenuo je po svoju suprugu.

Pokupio ju je zajedno sa dve koleginice iz firme na istoku grada, a kad su se uputili kući krenulo je nevreme. U Čavićevoj ulici je njihov put zaustavilo stablo koje se prevrnulo na automobil u pokretu i na mestu usmrtilo 48-godišnjeg oca dvoje dece.

- Odradio je jučerašnju smenu, seo u auto i krenuo po suprugu koja radi na Žitnjaku. U povratku je stablo palo na auto i poginuo je. Sve su reči suviše u ovom trenutku, Dario je bio dobar kao hleb, izvrstan radnik i krasan čovek koji je najviše na svetu voleo svoju ženu i decu. Retki u današnje vreme imaju takav odnos s porodicom - rekao je njegov šef Ante Grgurić.

On je juče pohitao na mesto događaja čim je čuo što se dogodilo, još je u šoku i ni sam ne zna šta bi rekao o toj tragediji i šta bi poručio neutešnoj porodici. U kvartovskom kafiću u kojem je Dario radio poslednjih sedam godina vlada tišina, na jedom od stolova gore tri sveće, a stalni gosti kratko se pozdravljaju samo klimanjem glavama. Svi su svesni da ih omiljeni konobar više nikad neće doći poslužiti.

- Još ne verujem šta se dogodilo, uvek nastradaju najbolji. Juče sam s Darijom razgovarao o utakmici Dinamo-Hajduk koja je u petak i dogovarali smo se gde ćemo postaviti televizor. Bio je hajdukovac kao i ja, pa smo nas dvojica bili protiv celog kafića prepunog dinamovaca - govori jedan penzionisan policajac.

Kaže da Dario nikad nije bio loše volje i da su ga svi u kvartu obožavali.

Dalje on je rekao kako je Dario bio čovek koji je živeo za porodicu.

- Često je pričao o supruzi koju bi nakon smene jurio da pokupi iz Alce gde je radila. Obožavao je i svoju decu, kćer i sina u dvadesetim godinama, na njih je preneo ljubav prema fudbalu koji su oboje u jednom trenutku trenirali. Nije pušio ni pio, pa smo se često zezali da bi ga svaka majka za zeta poželela - nastavio je policajac kao da priča o kakvom starom prijatelju.

Drugi gosti kafića dobacuju da se o Dariju može napisati samo najlepše.

- Simpatičan, ljubazan, drag, profesionalac, ovo je strašna tragedija - govore.

Snažno olujno nevreme koje je u sredu u popodnevnim satima pogodilo Zagreb, odnelo je tri života i povredilo 100-tinjak građana. Obilna kiša u kombinaciji sa snažnim vetrom nosila je sve pred sobom, tako da su uz ljudske žrtve i materijalne štete na području grada ogromne.

BONUS VIDEO