"IZNAJMLJUJEM SAMO ŽENAMA UGODNIM NA OKO! MORAĆEŠ PODELITI KREVET SA MNOM!" Stariji gospodin vreba preko studentskih grupa: Imaš li dečka?!


IZVOR: S.B, - 28.11.2023 | 15:23


Sumnjivi oglasi za iznajmljivanje stana.

Foto: Shutterstock, pixabay.com
"IZNAJMLJUJEM SAMO ŽENAMA UGODNIM NA OKO! MORAĆEŠ PODELITI KREVET SA MNOM!" Stariji gospodin vreba preko studentskih grupa: Imaš li dečka?!

U Fejsbuk grupi Studentski dom "Stjepan Radić - Sava” više studentkinja je iznelo svoje neugodno iskustvo sa oglasima za iznajmljivanje stana na zagrebačkoj Trešnjevci.

Naime, grupa mladih devojaka se požalila da su naletele na oglas muškaraca starog 50-ak godina koji iznajmljuje stan, a zatim šalje uznemirujuće poruke mladim devojkama koje se jave na oglas. 

- Cena najma nije fiksna i predmet je dogovora - stoji u jednom od oglasa.

Oglas je bio aktivan na više platformi za iznajmljivanje nekretnina, a u njemu je stajala napomena da se za stan mogu javiti isključivo ženske osobe, a posebno mlađe zaposlene ženske osobe do 27 godina.

Uznemirujuće poruke i zahtevi za ličnim informacijama

Nakon što su se studenkinje javile na oglas, muškarac je tražio od njih lične informacije kao što su fakultet, godina, prethodni smeštaj i druge detalje koji nemaju veze sa iznajmljivanjem stana.

- Zašto me to pitaš? Ja iznajmljujem samo mlađima i to ugodnim oku kao što si ti i to ja tebi iskreno. A sada bez ustručavanja ti meni iskreno odgovori na moje pitanje imaš li dečka - napisao joj je.

Foto: pixabay.com

Razgovor je brzo odlazio u uznemirujućem smeru, gde je muškarac postavljao neprimerena pitanja, poput pitanja da li devojka ima dečka, te je čak i nudila različite cene iznajmljivanja u zavisnosti od toga da li devojka ima dečka ili ne.

- Ja dolazim u Zagreb jednom, dvaput u godini na par dana i trebalo bi u tom slučaju ili prenoćiti kod cimerice u sobi ili podeliti kauč sa mnom. Iz tvog profila vidim da si lepa djevojka, fotogenična, sviđaš mi se i ako si to, možemo se dogovoriti i oko cene. Važno mi je da si dobra osoba, imaš pozitivan stav i dobru volju da izađeš meni u susret - napisao je, na što je ona odgovorila kako odustaje od stana.

Upozorenje i reakcija djevojaka

Nakon ovakvog iskustva, studentice su odlučile da podele svoje iskustvo na društvenim mrežama kako bi upozorile druge devojke.

- Isti dan sam se iselila iz tog stana, vidim da i dalje nije našao nikoga za useljenje i drago mi je - napisala je i dodala kako je i ranije stanovala u jednom njegovom stanu te da nije bilo problema, a nakon čega joj je ponudio ovaj stan.

Oglas je takođe objavljen i na "Crnoj listi najmodavaca i najmoprimaca" gde je jedna devojka iznela svoje iskustvo sa istim muškarcem, koji je pokušao da je uznemiri i uplaši svojim ponašanjem.

BONUS VIDEO