"ĐEDE NAŠ NAJBOLJI, POČIVAJ U MIRU": Danas sahrana Brane Mićunovića!


IZVOR: Republika/A.K.G. - 21.04.2024 | 14:16


Za neke je bio "ponos Crne Gore", dok je za druge bio kriminalac i "gospodar Crne Gore"

Foto: Privatna arhiva
"ĐEDE NAŠ NAJBOLJI, POČIVAJ U MIRU": Danas sahrana Brane Mićunovića!

Danas se u Nikšiću održava sahrana poznatog crnogorskog biznismena Branislava Brana Mićunovića, a porodica je najavila da će primati saučešće u kapeli Štedim-Moštanica do 15 časova, kada će biti sahranjen.

Poruke saučešća

Pored najbližih članova porodice, čitulju su uputili i brojni ljudi, među kojima se ističu Naser Keljmendi, koji je pre osam meseci oslobođen optužbi za trgovinu drogom, kao i Lutrija Crne Gore. Opraštajući se od Branislava Mićunovića, izrazili su svoje duboko saučešće i odali počast ovom uticajnom čoveku.

- Povodom smrti vašeg oca i brata primite moje iskreno saučešće od iskrenog prijatelje. Brano, večna ti slava - u potpisu piše Naser Keljmendi koji je, podsetimo, pre osam meseci oslobođen optužbe za trgovinu drogom za šta je prvostepeno osuđen na četiri godine i osam meseci zatvora.

Od Mićunovića su se između ostalih oprostili i Dragan Giga Zindović koji je ranije hapšen i označen kao glavni akteri krvavog mafijaškog obračuna u budvanskom restoranu "Jadranska straža", Sava Vujović koji je bio njegov dugogodišnji prijatelj i navodni telohranitelj.

- Đede naš najbolji, počivaj u miru" - Branovi unuci.

Životni put Branislava Mićunovića

Branislav Brana Mićunović rođen je 1953. godine u Nikšiću, gde je proveo veći deo svog života. Mladi Branislav je bio sportski tip, trenirao je boks i bio pripadnik elitne 63. padobranske brigade nekadašnje JNA.

Decenijama je bio u centru pažnje javnosti u zemlji i regionu, a njegovo ime je bilo povezano sa brojnim aferama. Za neke je bio "ponos Crne Gore", dok je za druge bio kriminalac i "gospodar Crne Gore", bez čijeg se odobrenja nije mogao završiti nijedan ozbiljniji posao u sivoj zoni.

Borba sa teškom bolešću

Mićunović je preminuo od posledica teške bolesti sa kojom se dugo borio. Bio je podvrgnut operaciji, a iako su lekari uložili sve napore, nažalost, nisu uspeli da ga spasu. Njegovo zdravstveno stanje je bilo veoma teško, što je na kraju dovelo do tragičnog ishoda.

BONUS VIDEO