VETAR ČUPAO DRVEĆE, GRAD UNIŠTIO USEVE, KUĆE OŠTEĆENE! Stravična oluja napravila ogromnu štetu kod OVOG grada!


IZVOR: Republika - 20.05.2024 | 22:54


Civilna zaštita je izašla na teren kako bi pomogla lokalnom stanovništvu

Foto: Shutterstock
VETAR ČUPAO DRVEĆE, GRAD UNIŠTIO USEVE, KUĆE OŠTEĆENE! Stravična oluja napravila ogromnu štetu kod OVOG grada!

Nevreme praćeno jakim vetrom, kišom i gradom zahvatilo je u popodnevnim satima sela Ravnice, Vodičevo i Dobrljin, a deo opštine ostao je i bez struje.

Vetar je skinuo crep sa više stambenih i pomoćnih objekata, te lomio i čupao drveće. Led je izazvao materijalnu štetu na kućama i usevima.

Civilna zaštita je odmah reagovala i uputila se na teren kako bi pružila pomoć ugroženom stanovništvu.

Takođe, očekuje se i dolazak načelnika opštine Miroslava Drljače, koji će obići pogođena područja i pružiti podršku građanima koji su pretrpeli štetu.

Nevreme je ostavilo velike posledice na stambene i pomoćne objekte, useve i puteve.

Led je izazvao materijalnu štetu na kućama i usevima, dok je vetar prouzrokovao oštećenja na krovovima i oborilo drveće duž celog područja.

U ovakvim teškim trenucima, zajednica se okuplja kako bi pružila pomoć i podršku ugroženima.

Stanovnici susednih sela su se organizovali kako bi pružili pomoć u čišćenju i popravci štete, pokazujući izuzetnu solidarnost i spremnost da se zajedno nose sa posledicama nevremena.

Nadležne institucije upućuju apel za pomoć i podršku u obnovi pogođenih područja.

Građani koji su pretrpeli štetu mogu očekivati pomoć u obnovi svojih domova i useva, dok će lokalne vlasti preduzeti mere kako bi se sanirale posledice ovog razornog nevremena.

Nevreme koje je pogodilo naselje Ravnice kod Bosanskog Novog ostavilo je duboke tragove, ali solidarnost zajednice i brza reakcija nadležnih institucija pružaju nadu u obnovu pogođenih područja i povratak normalnom životu za sve građane.