MILO ĐUKANOVIĆ UPECAO KAPITALCA NA JADRANU! Uhvatio jednu od najbržih riba na svetu - SABLJARKU, a tek da čujete koliko je TEŠKA


IZVOR: Republika - 09.06.2024 | 13:09


Kako kažu, ovaj ulov je zaista vredan pažnje

Foto: pixabay.com
MILO ĐUKANOVIĆ UPECAO KAPITALCA NA JADRANU! Uhvatio jednu od najbržih riba na svetu - SABLJARKU, a tek da čujete koliko je TEŠKA

Milo Đukanović, ribar iz Paštrovića, nedavno je postigao neverovatan ulov u blizini Petrovca.

Dok je pecao na parangal na oko šest kilometara od obale, nešto je povuklo udicu, a kako je izvlačio "plen" na suvo, shvatio je da je ulovio pravog kapitalca - sabljarku tešku čak 20 kilograma.

Sabljarke su vrsta plave ribe koje se mogu naći u otvorenim morima, a ulazak ovih riba u Jadran obično se dešava zbog potrage za hranom, tačnije jatima manje plave ribe.

Ono što sabljarku izdvaja iz mase jeste njen neverovatan podvodni ples - ova riba može dostići brzinu i do 100 km/h, čime važi za jednu od najbržih riba u moru.

U Jadranu se obično love manji i srednji primerci ove impozantne ribe, pa je ulov sabljarki teških 20 kilograma zaista izuzetan i vredan pažnje.

Milo Đukanović, iskusni ribar iz Paštrovića, definitivno je postigao impresivan ulov koji će dugo biti tema razgovora među ribarima i ljubiteljima mora, piše Telegraf.rs.