DRAMA NA PROKLETIJAMA: Planinar povređen, ekipa GSS hitno upućena na teren


IZVOR: Republika/N.M. - 30.06.2024 | 15:03


U akciji spasavanja učestvovali su i pripadnici SZ Gusinje

Foto: Shutterstock
DRAMA NA PROKLETIJAMA: Planinar povređen, ekipa GSS hitno upućena na teren

Državljanin Crne Gore (54) spasen je tokom planiniranja na Prokletijama jer je zadobio povredu noge. Odmah po dojavi ekipa Gorske službe spašavanja je upućena na teren.

- Pripadnici Gorske službe spašavanja Crne Gore uspešno su završili spasilačku akciju na Prokletijama ispod vrha Maja rosit. Nakon što je lociran i pronađen, povređeni planinar je evakuisan na sigurno -  potvrđeno je za RINU u GSS Crne Gore.

U akciji spasavanja učestvovali su i pripadnici SZ Gusinje.

Podsetimo, nedavno se na Prokletijama u reonu Vusanje na severu Crne Gore odigrala se prava drama, kada je troje državljana Holandije uputilo pomoć Operativno-komunikacionom centru.

Spasilačka akcija na Prokletijama trajala je oko tri sata. 

- Troje državljana Holandije, uputilo je poziv za pomoć sa pomenutog lokaliteta putem OKC-

A 112 Direktorata za zaštitu i spašavanje MUP-A. Jedan od državljana Holandije prilikom planinarenja osetio je slobost, kažu za RINU u GSS Crne Gore.

Oni dodaju da je po dolasku ekipa na lice mesta konstatovano da se radi o iscrpljenosti i dehidraciji koja je nastala najverovatnije usled visokih temperatura.

- Nakon ukazane pomoći i transporta državljanin Holandije je predat ekipi Hitne pomoći Gusinja. U akciji su učestvovali SZ Gusinje, ističu u GSS CG.

 

BONUS VIDEO: