DODIKU DOZLOGRDILO, TRESNUO PESNICOM O STO! Poslao OZBILJNO upozorenje, Amerikanac je PRETERAO, ne piše mu se dobro?!


IZVOR: Republika - 05.07.2024 | 16:45


Dodik je jasno istakao da takvo ponašanje neće biti tolerisano, te da će biti preduzete određene mere ukoliko se pritisak nastavi

Foto: Dragan Kadić
DODIKU DOZLOGRDILO, TRESNUO PESNICOM O STO! Poslao OZBILJNO upozorenje, Amerikanac je PRETERAO, ne piše mu se dobro?!

Predsednik Republike Srpske i lider SNSD Milorad Dodik danas je izneo pretnju proterivanjem američkog službenika iz Banjaluke, za koga tvrdi da obilazi banke i vrši pritisak na preduzeća.

Dodik je istakao da će američki službenik biti upozoren, ali da će u suprotnom biti proteran iz Banjaluke, bez obzira na njegovu diplomatsku poziciju.

Foto: TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ

Milorad Dodik

Pritisak na lokalne izbore u BiH

Sednica Predsedništva i Izvršnog komiteta SNSD-a održana je povodom predstojećih lokalnih izbora u BiH.

Dodik je naglasio da će SNSD ostati jedinstven i neće popustiti pod pritiscima spolja, uključujući i uvođenje američkih sankcija.

On je istakao da pokušaji nametanja atmosfere kazne i progona neće proći, te da će SNSD ostati kompaktan i odlučan u svojim političkim ciljevima.

Aktivnosti američkog službenika

Prema informacijama koje Milorad Dodik ima na raspolaganju, šef američke kancelarije obilazi banke i preduzeća, vrši pritisak na njih i pokušava da destabilizuje situaciju.

Dodik je jasno istakao da takvo ponašanje neće biti tolerisano, te da će biti preduzete određene mere ukoliko se pritisak nastavi.

Foto: Printscreen/Pink

Milorad Dodik

Reakcija na pretnje i pritiske

Dodikova izjava dolazi u kontekstu povećanih napetosti između Republike Srpske i Sjedinjenih Američkih Država, a takođe i uoči lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini.

Predsednik Republike Srpske odlučno ističe da će se suprotstaviti pritiscima spolja i da će nastaviti da se zalaže za politiku koju smatra ispravnom, bez obzira na eventualne posledice ili sankcije.

Milorad Dodik je jasno stavio do znanja da će Republika Srpska i SNSD ostati čvrsti u svojim političkim stavovima, te da neće dozvoliti mešanje spoljnih faktora u unutrašnje političke procese.

Pretnja proterivanjem američkog službenika iz Banjaluke predstavlja jasan signal o odlučnosti vlasti u Republici Srpskoj da se suprotstavi bilo kakvim pritiscima koji dolaze iz inostranstva.