HOROR NA JADRANU! Strani državljanin se utopio kod poznatog ostrva! U roku od MINUTA nastala KATASTROFA!


IZVOR: Republika - 08.07.2024 | 03:30


Ronjenje je obavljano na maksimalnoj dubini od 37,24 metara kada je nastupila smrt

Foto: pexels.com
HOROR NA JADRANU! Strani državljanin se utopio kod poznatog ostrva! U roku od MINUTA nastala KATASTROFA!

Načelnik škole ronjenja "Foka", Vedran Dorušić u Hrvatskoj izrazio je duboko žaljenje zbog tragičnog događaja koji se desio tokom ronjenja u Škardi.

Ronilac, rođen 1966. godine, bio je veoma iskusan, a uprkos tome, dogodila se nezgoda koja je rezultirala njegovom smrću.

Ronjenje je obavljano na maksimalnoj dubini od 37,24 metara, a čitava situacija je bila potpuno normalna dok ronilac nije izronio sa dubine od 10 metara.

Hitna reakcija i uzaludni pokušaji

Kada su ostali ronioci primetili da ronilac izranja sa penom na ustima, odmah su reagovali kako bi mu pružili pomoć.

Nažalost, uprkos brzoj intervenciji i pokušajima reanimacije, nije bilo moguće spasiti život ronioca. Čak su i nemački gosti, koji su se zatekli u blizini, pritekli u pomoć, ali uzalud.

Zajednički porodični izlet završio se tragedijom

Ovaj događaj je naročito potresan jer je ronilac bio u pratnji svoje porodice, a i njegov sin i snajka su bili uključeni u ronjenje pre nego što je došlo do tragičnog ishoda.

Očigledno je da je ova nesreća ostavila dubok trag na sve prisutne, a hitna pomoć je mogla samo da konstatuje smrt na ostrvu.

Ovim događajem se još jednom ističe važnost pažljive pripreme i sprovođenja bezbednosnih mera prilikom ronjenja, kao i nepredvidivost situacija koje mogu nastupiti čak i u okvirima iskusnih ronilačkih timova.