UZBUNA U BOROVU KRAJ VUKOVARA! Četničke pesme sa zvučnika probudile Hrvate! Krenula nova hajka na Srbe?!


IZVOR: Republika - 08.07.2024 | 17:58


Policija je po dojavi izašla na teren i uhapsila muškarca (45) pa ga zadržala u prostorijama policije

Foto: Tanjug
UZBUNA U BOROVU KRAJ VUKOVARA! Četničke pesme sa zvučnika probudile Hrvate! Krenula nova hajka na Srbe?!

Na terasi porodične kuće u Borovu kraj Vukovara u noći između subote i nedelje napravljeno je veliko slavlje koje je Hrvate ostavilo besnima.

Zasmetala im je muzika, jer im je ometala san i to ne bilo kakva muzika, već su sa zvučnika treštale četničke pesme.

Iz PU vukovarsko-srijemske samo su kratko saopštili da su po dojavi o narušavanju javnog reda i mira sproveli kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljaninom (45) iz Borova, da se sve zbilo u 5.30 sati na terasi i da je "počinitelj na naročito drzak i nepristojan način narušavao javni red i mir puštajući pesme nedozvoljenog sadržaja", kako kažu iz hrvatske policije.

Foto: Republika

 

- Počinitelj prekršaja je uhapšen i utvrđena mu je prisutnost alkohola u organizmu (1,96 g/kg) zbog čega je bio smešten u posebne prostorije Policijske postaje Vukovar do prestanka delovanja opojnog sredstva. Zbog počinjenih prekršaja iz člana 5. i 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, okrivljeni je doveden uz podnesen optužni predlog Opštinskom sudu u Vukovaru - stoji u saopštenju PU Vukovarsko -srijemske.

Kako prenosi hrvatski portal Danas.hr, nisu sigurni o kakvim četničkim pesmama je reč, ali "pretpostavljaju" da su u pitanju hitovi poput: "Spremte se, spremte četnici", "Živ je Draža, umro nije", "Dinaro, srpska goro", "Vrati se, vojvodo (Đujiću)", itd..

Foto: Wikipedia

Draža Mihailović

Podsetimo, policijski službenici PU vukovarsko-srijemske su nedavno dovršili kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je počinio krivična dela javno podsticanje na nasilje i mržnju i povreda ugleda Republike Hrvatske.

Kako je utvrđeno kriminalističkim istraživanjem, osumnjičeni je 1. maja u šumi na području Opštine Trpinja zapalio zastavu Republike Hrvatske pa je snimak tog događaja objavio na društvenim mrežama.

Policija je istakla da je na taj način "osumnjičeni javno izvrgnuo ruglu zastavu Republike Hrvatske", te putem internetske mreže učinio dostupnom video snimak tog čina kojim se poziva "na nasilje ili mržnju usmerenu prema grupi ljudi zbog njihove nacionalne ili etničke pripadnosti."