VELIKI POŽAR NA JUŽNOJ STRANI JAHORINE! Širi se i bliži selu, ali vatrogasci ne mogu da mu priđu jer je deo teritorije MINIRAN!


IZVOR: Republika - 14.07.2024 | 03:00


Iz Profesionalne vatrogasne brigade KS su rekli da gori šuma i da se bliži selu Delijaš. Vatrogasci su, navode, boravili već danas gore, dok je druga ekipa krenula sinoć pa će videti koliko se može intervenisati.

Foto: Tanjug/AP Achilleas Chiras
VELIKI POŽAR NA JUŽNOJ STRANI JAHORINE! Širi se i bliži selu, ali vatrogasci ne mogu da mu priđu jer je deo teritorije MINIRAN!

Na južnoj strani Jahorine je izbio požar juče poslepodne i još je aktivan. Radi se o nepristupačnom terenu, a prema informacijama, jedan deo ove teritorije gde je aktivan požar je i miniran.

Trenutno ovaj požar, upravo iz tog razloga, ne gasi niko, ali redovno ga obilaze ekipe vatrogasaca, preneo je portal "Klix.ba".

Šef Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice Istočno Sarajevo Njegoš Vukadin je rekao kako je na terenu jedna ekipa koja osmatra ovaj deo, a tokom dana su ovaj deo obilazili i pripadnici Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo.

- Jedan deo ove teritorije je miniran. Prema informacijama vatrogasaca iz Kantona Sarajevo, požar ne preti ničemu, kreće se prema peskovitom terenu i zato se očekuje da će sam biti ugašen - naveo je Vukadin.

Iako ovaj deo pripada FBiH, on napominje da će se zajednički sarađivati u slučaju potrebe, kao i do sada. Ekipi vatrogasaca iz Istočnog Sarajeva je nemoguće prići ovom delu upravo jer navodno još ima mina u nekim delovima.

- Ne smemo rizikovati. I sam sam obilazio požar, u pitanju je stara, osušena trava - dodaje on i napominje da je napravljen plan.

Vatrogasci iz Kantona Sarajevo su gasili jedan deo kojem je moguće prići, a drugom miniranom nisu mogli prići. Razmatra se i angažovanje deminerskih ekipa.

Iz Profesionalne vatrogasne brigade KS su rekli da gori šuma i da se bliži selu Delijaš. Vatrogasci su, navode, boravili već danas gore, dok je druga ekipa krenula večeras pa će videti koliko se može intervenisati.

Bonus video