MLADIĆ (17) IZAZVAO TEŠKU TRAGEDIJU! Zakucao se autom u stub, u smrt poslao devojku (17), troje u teškom stanju!


IZVOR: Republika/M.S. - 27.07.2024 | 23:30


Jedna devojka je danas od posledica udesa preminula! Za troje je neizvesna sudbina!

Foto: Shutterstock
MLADIĆ (17) IZAZVAO TEŠKU TRAGEDIJU! Zakucao se autom u stub, u smrt poslao devojku (17), troje u teškom stanju!

Zbog počinjenog krivičnog dela, izazivanja saobraćajne nesreće u saobraćaju protiv 17-godišnjeg vozača, koji je trenutno u bolnici, biće preduzete odgovarajuće mere

Od posledica povreda, nakon saobraćajne nesreće koju je izazvao maloletnik (17), u KBC-u Sestre milosrdnice danas je preminula 17-godišnja devojka, troje maloletnika je lakše, a jedan teže povređen u toj nesreći, izvestila je Policijska uprava zagrebačka.

U nesreći, koja se dogodila jutros oko 4.10 sati, povređena su četiri maloletna putnika i sam vozač, a lekarska pomoć im je pružena u Klinici za dečje bolesti Zagreb i Kliničkom bolničkom centru Sestre milosrdnice.

Utvrđeno je da su tri putnika, 16-godišnjak, 17- godišnjakinja i 17-godišnji vozač lakše povređeni, dok su teško povređeni 17-godišnjak i 17-godišnjakinja. Od posledica povreda, 17-godišnja je devojka nekoliko sati nakon saobraćajne nesreće, u 10.35 sati, preminula u KBC Sestre milosrdnice, navodi policija, prenosi Index.

Nesreća se dogodila u Susedgradu, na Aleji grada Bolonje, izazvao ju je maloletni vozač (17), pre nego što je stekao pravo upravljanja motornim vozilima bilo koje kategorije. Dok je vozio automobil marke Renault, zagrebačkih registarskih oznaka u organizmu je imao 1.21 g/kg alkohola.

Sleteo s kolovoza i udario u stub

Dolaskom do raskrsnice s ulicom Davora Bašića brzinu kretanja vozila nije prilagodio zavoju, zbog čega je izgubio nadzor nad vozilom, sleteo s kolovoza, a potom na meki teren, nakon čega je naleteo na stub javne rasvete, saopštila je PU zagrebačka.

Zbog počinjenog krivičnog dela, izazivanja saobraćajne nesreće u saobraćaju protiv 17-godišnjeg vozača, koji je trenutno u bolnici, biće preduzete odgovarajuće mere i podneta krivična prijava Opštinskom državnom tužilaštvu u Velikoj Gorici.