NORVEŠKA TURISTKINJA OD HRVATSKOG UGOSTITELJA TRAŽILA I DOBILA ODŠTETU! Haos nastao zbog crnog vina!


IZVOR: Republika - 02.08.2024 | 22:55


Normalno da smo joj platili tih 35 evra, kako se, kao i mnoštvo drugih nesrećnih i isfrustriranih kojima su to retki trenuci kada mogu dobiti na važnosti, ne bi iživljavala na nama preko Google review-a, Tripadvisor-a i sličnih platformi koje služe za ucene, kaže ugostitelj.

Foto: Shuttertock
NORVEŠKA TURISTKINJA OD HRVATSKOG UGOSTITELJA TRAŽILA I DOBILA ODŠTETU! Haos nastao zbog crnog vina!

Ugostitelj iz Šibenika Boris Šunjić našao se na velikim mukama, jer mu je turistkinja iz Norveška, tražila da joj plati otštetu jer joj je vinom isflekana haljina u njegovom lokalu.

- Jako mi je žao što ne postoji nekakav Google review ili Tripadvisor gde bi ugostitelji mogli da ocenjuju goste. Da budemo u ravnopravnom položaju - ovim rečima je  ugostitelj iz Šibenika, na svome Fejsbuk profilu počeo priču o bizarnom događaju s norveškom gošćom u jednom od svoja dva restorana.

- Događaj od sinoć je kap koja je prelila čašu. I to doslovno! - revoltiran je Šunjić.

- Jedna od gošći, iz države zvane Norveška, iz grada zvanog Oslo, (njenu fotografiju i podatke imamo i normalno, nećemo ih objaviti) stigla je danas u lokal (i to taksijem kojeg je sigurno platila 15-ak evra) da joj platimo 35 evra, koliko vredi njena uništena haljina. I to tako što je jedna kapljica, pošto joj je konobar nasuo čašu crnog vina, ostala sa spoljašnje strane i kapnula na njenu haljinu.

Ne verujući šta mu se događa, vlasnik lokala postavio joj je dva pitanja:

- Kad vam već plaćam 35 evra, mogu li barem videti tu haljinu?

- Ne, ostala je u hotelu! Ko će mi platiti taksi tamo i nazad? - odgovorila je.

- Je li ovakav zahtev normalan, odnosno uobičajen u vašoj državi - bilo je drugo pitanje vlasnika.

- Pa, baš i ne - rekla je.

- Normalno da smo joj platili tih 35 evra, kako se, kao i mnoštvo drugih nesrećnih i isfrustriranih kojima su to retki trenuci kada mogu dobiti na važnosti, ne bi iživljavala na nama preko Google review-a, Tripadvisor-a i sličnih platformi koje služe za ucene - navodi Boris Šunjić.

U nastavku objave, rekao je da se u svojih 58 godina života bavio različitim poslovima. Lepim, ružnim, i jako ružnim.

- Međutim, ružnijeg od masovnog, sezonskog ugostiteljstva još nisam video. Strava, najblaže rečeno. No, to je moj izbor, moj problem i nikakav razlog za kuknjavu. Idemo dalje.

Bonus video