NAJNOVIJE INFORMACIJE O TROSTRUKOM UBICI: Evo šta se dešava sa pomahnitalim domarom iz Sanskog Mosta!


IZVOR: Republika/N.M. - 29.08.2024 | 14:45


Nakon masakra pokušao da presudi i sebi

Foto: Tanjug/AP Photo/Edvin Zulic, Facebook
NAJNOVIJE INFORMACIJE O TROSTRUKOM UBICI: Evo šta se dešava sa pomahnitalim domarom iz Sanskog Mosta!

Mehmed Vukalić (61), domar Gimnazije Sanski Most, koji je, pucajući iz automatske puške, ubio školskog direktora Nijaza Halilovića, profesorku engleskog jezika Gordanu Midžan i sekretaricu Nisvetu Kljunić, a potom pokušao da presudi i sebi, uskoro će biti otpušten iz Univerzitetskog kliničkog centra RS u Banjoj Luci, gde je hospitalizovan.

To je potvrđeno za "Nezavisne novine" iz ove zdravstvene ustanove, odakle dodaju da je pacijent stabilnog zdravstvenog stanja.

- Pacijent će uskoro biti otpušten uz terapijske preporuke - kazali su za "Nezavisne novine" iz UKC RS.

Podsetimo, nakon što je obavljena obdukcija u Kantonalnoj bolnici u Bihaću, tela žrtava su predata porodicama i sahranjena.

Foto: Facebook

Žrtve Mehmeda Vukalića

Gordana Midžan sahranjena je 26. avgusta, na dan kada je trebalo da napuni 65 godina.

Njenoj sahrani je prisustvovao veliki broj građana, predstavnika društvenog života i prosvetne zajednice, kao i njeni nekadašnji učenici, preneo je portal "Avaz".

Tri dana ranije ispred Hamzibegove džamije u Sanskom Mostu klanjana je dženaza sekretarici Gimnazije u Sanskom Mostu Nisveti Kljunić.

Na dženazi je prisustvovao veliki broj njenih kolega, ali i građana Sanskog Mosta, koji su ostali u šoku nakon svirepog čina.

Nakon dženaze njeno telo je prevezeno i ukopano na mezarju Greda.

BONUS VIDEO: