UŽAS U SUTOMORU! Pet osoba, među kojima je i dete, ispali iz gumenog čamca!


IZVOR: Republika - 05.09.2024 | 20:46


Odmah po dobijanju informacija da je pet osoba ispalo iz čamca, UPSUL je na lice mesta uputio svoju posadu sa spasilačkim čamcem SAR-5 iz Bara, jer je čamac kružio oko njih i pretio da ugrozi njihove živote.

Foto: Shutterstock
UŽAS U SUTOMORU! Pet osoba, među kojima je i dete, ispali iz gumenog čamca!

Pripadnici Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama spasili su pet osoba, među kojima je bilo i dete, kada su ispali iz gumenog čamca u Sutomoru kod plaže Rtac.

- Odmah po dobijanju informacija da je pet osoba ispalo iz čamca, UPSUL je na lice mesta uputio svoju posadu sa spasilačkim čamcem SAR-5 iz Bara, jer je čamac kružio oko njih i pretio da ugrozi njihove živote. Takođe, u isto vreme isplovio je sa privatnim plovilom i naš kolega Nikola Bošković, koji nije bio na dužnosti, ali je pokazao hrabrost i veštinu i uspeo da obuzda čamac, koji je pretio da ozbiljno povredi posadu koja je bila zarobljena u moru -  potvrdili su iz UPSUL-a za RINU.

Spasilačka akcija potrajala je noko 20 minuta, i kako ističu bila je najzahtjevnija akcija spašavanja ove godine, imajući u vidu opasnosti kojoj su bili izloženi posada čamca i spasioci.

- S obzirom da je septembar mesec veoma aktraktivan za aktivnosti na moru, apelujemo na oprez prilikom korištenja plovnih sredstava, a posebno skrećemo pažnju na najavljenu promenu vremenskih uslova koja sledi u narednih nekoliko dana -  dodaju u UPSUL.

Podsećaju da ovakve ili slične rizične situacije na moru građani i turisti mogu prijaviti direktno na broj 129 ili putem mobilne aplikacija Safesea.me.

Bonus video