IZ VIŠEGRADSKOG JEZERA IZVUČENO TELO MLADIĆA DENISA MAŠIĆA: Najtužniji ishod potrage uzdrmao region


IZVOR: Republika/M.S. - 25.09.2024 | 17:14


Telo pronađeno posle 16 dana.

Foto: ST/Nebojša Mandić, Profimedia
IZ VIŠEGRADSKOG JEZERA IZVUČENO TELO MLADIĆA DENISA MAŠIĆA: Najtužniji ishod potrage uzdrmao region

Tragičan kraj potrage: Pronađeno telo mladića Denisa Mašića

U Višegradskom jezeru danas je pronađeno beživotno telo mladića Denisa Mašića (24) iz Goražda. Identifikacija je obavljena od strane članova porodica, potvrđeno je iz Uprave policije MUP BPK Goražde. Telo su pronašli pripadnici Specijalizovane jedinice Uprave civilne zaštite Republike Srpske za zaštitu i spasavanje na vodi i pod vodom, u jezeru na potezu od Ustiprače do Međeđe.

Molba za potragu

MUP Bosansko-podrinjskog kantona (FBiH) uputio je molbu za potragu za nestalim licem iz Goražda, nakon čega je jedinica sa čamcima, posadama i roniocima odmah izašla na teren. U saradnji sa Civilnom zaštitom opštine Višegrad, izvršena je potraga koja je rezultirala pronalaskom muškog tela u vodi Drine.

Nestanak i intenzivna potraga

Denis Mašić nestao je devetog septembra ove godine, a njegov nestanak je prijavljen četiri dana kasnije policiji u Goraždu. Počela je intenzivna potraga za mladićem, tokom koje je pretraženo kompletno korito Drine nizvodno od mesta gde je poslednji put viđen na obali reke u blizini goraždanskog naselja Mujković polje. U potragu su bili uključeni spasilački timovi civilne zaštite RS i FBIH, kao i Jedinica za podršku Uprave policije MUP BPK Goražde.

Ovaj tragičan događaj je duboko potresao zajednicu i podseća nas na važnost preventivnih mera bezbednosti prilikom boravka pored vode