POGOĐEN DOK JE RUČAO ZA STOLOM U DVORIŠTU! Otkriveni novi detalji ubistva Vaska Lješkovića! EVO I KO MU JE BRAT!


IZVOR: Republika - 27.09.2024 | 17:21


Lješković je ubijen u istom gradu gde je živeo Goran Radoman, prva žrtva klana.

Foto: Shutterstock
POGOĐEN DOK JE RUČAO ZA STOLOM U DVORIŠTU! Otkriveni novi detalji ubistva Vaska Lješkovića! EVO I KO MU JE BRAT!

Visokopozicionirani član škaljarskog klana Vasko Lješković ubijen je na Cetinju, a kako "Kurir" nezvanično saznaje, ubijen je snajperom dok je ručao u dvorištu.

Prema prvim informacijama sa lica mesta, hicem je pogođen dok je bio za stolom.

Kako je se navodi, napadač je na njega pucao sa obližnjeg brda, dok je potraga za njim u toku. Kako se nezvanično saznaje, ima puno izlaza iz naselja, putem manjih ulica, te da je potraga otežana zbog toga.

Iz Uprave policije je saopšteno da je cetinjskoj policiji danas oko 15.25 časova prijavljeno da se u dvorištu kuće u tom gradu, koja je ograđena visokim betonskim zidom, nalazi osoba za koju se sumnja da je u besvesnom stanju.

Ko je Vasko Lješković?

Inače, Vasko Lješković je brat Đoka Lješkovića, osumnjičenog za šverc cigareta.

Lješković je ubijen u istom gradu gde je živeo Goran Radoman, prva žrtva klana.

Na terenu je prisutan veliki broj policijskih snaga, koji su zatvorili prilaz kući. U saopštenju Uprave policije naglašavaju da se preduzimaju intenzivne aktivnosti u saradnji sa Višim državnim tužilaštvom u Podgorici u cilju rasvetljavanja ovog ubistva.

Ubistvo Lješkovića je po svemu sudeći nastavak nove runda u ratu škaljaraca i kavčana, koja je započela u junu ove godine u kojoj su dva "škaljarca" Petar Kaluđerović i Dragan Roganović poginuli, dok su još dvojica njihovih "kolega iz klana" teško povređeni. 

Podsećamo, na Cetinju je u blizini Sportskog centra 20. juna aktivirana je eksplozivna naprava u kojoj su poginuli Petar Kaluđerović i Dragan Roganović, a tri osobe Tanasije Taso Jovanović (46), Desanka Vujović i Mihailo Borozan (29) povređene.

Poslednjih godina, inače, stranice crne hronike punile su međusobne likvidacije pripadnika škaljarskog klana i kavačkog klana. 

Više od 70 mrtvih i nebrojeno ranjenih do sada je bilo u sukobu dva kotorska klana koji je izbio 2014 godine, kada je u Valensiji nestao tovar kokaina od 200 kilograma. Do tada jedinstveni, kotorski klan podelio se u dva ogranka, škaljarski na čijem su čelu bila braća Jovan i Igor Vukotić (Jovan je ubijen u Turskoj 2022. godine) , kao i Igor Dedović (ubijen u Grčkoj) i kavački na čijem je čelu Radoje Zvicer, za kojim trenutno tragaju, osim suparnika i policije celog sveta..

Bonus video