UBIJENI LJEŠKOVIĆ BIO POD MERAMA OPEREZA, RETKO IZLAZIO IZ KUĆE! Napadač ga vrebao i pred policijom, a ovo je paradoks!


IZVOR: Republika - 27.09.2024 | 19:20


Vasko Lješković je ubijen samo nekoliko sati pošto je Uprava policije saopštili da je u toku velika policijska akcija u gotovo svim crnogorskim gradovima, da je zaplenjeno dosta oružja te da se radi o nastavku borbe protiv klanova i praćenja viskopozicioniranih članova tih kriminalnih grupa.

Foto: Printscreen/Youtube, Shutterstock
UBIJENI LJEŠKOVIĆ BIO POD MERAMA OPEREZA, RETKO IZLAZIO IZ KUĆE! Napadač ga vrebao i pred policijom, a ovo je paradoks!

Visokopozicionirani član škaljarskog klana Vasko Lješković ubijen je na Cetinju, dok je ručao u svom dvorištu.

On je pogođen iz snajpera sa obližnjeg brda, a za napadačem se još traga.

Ovim je nastavljen brutalan rat dva crnogorska klana - kavačkog i škaljarskog započet još 2014. godine.

Vasko Lješković je ubijen samo nekoliko sati pošto je Uprava policije saopštili da je u toku velika policijska akcija u gotovo svim crnogorskim gradovima, da je zaplenjeno dosta oružja te da se radi o nastavku borbe protiv klanova i praćenja viskopozicioniranih članova tih kriminalnih grupa.

Po načinu na koji je izvršeno ubistvo, jasno je da je ono dugo pripremano i da je ubica vrebao žrtvu i u momentu dok je policija držala pres.

Inače, kako pišu mediji, dugo je živeo pod merama opreza i veoma retko je izlazio iz kuće.

Ubistvo Lješkovića je po svemu sudeći nastavak nove runda u ratu škaljaraca i kavčana, koja je započela u junu ove godine u kojoj su dva "škaljarca" Petar Kaluđerović i Dragan Roganović poginuli, dok su još dvojica njihovih "kolega iz klana" teško povređeni. 

Podsećamo, na Cetinju je u blizini Sportskog centra 20. juna aktivirana je eksplozivna naprava u kojoj su poginuli Petar Kaluđerović i Dragan Roganović, a tri osobe Tanasije Taso Jovanović (46), Desanka Vujović i Mihailo Borozan (29) povređene.

Poslednjih godina, inače, stranice crne hronike punile su međusobne likvidacije pripadnika škaljarskog klana i kavačkog klana. 

Više od 70 mrtvih i nebrojeno ranjenih do sada je bilo u sukobu dva kotorska klana koji je izbio 2014 godine, kada je u Valensiji nestao tovar kokaina od 200 kilograma. Do tada jedinstveni, kotorski klan podelio se u dva ogranka, škaljarski na čijem su čelu bila braća Jovan i Igor Vukotić (Jovan je ubijen u Turskoj 2022. godine) , kao i Igor Dedović (ubijen u Grčkoj) i kavački na čijem je čelu Radoje Zvicer, za kojim trenutno tragaju, osim suparnika i policije celog sveta.

Bonus video