HRABRA INES SPASILA ŽIVOT MUŠKARCU: Policajka videla da je obmotao kabl oko vrata, NIJE NI TREN OKLEVALA!


IZVOR: Republika/I.Đ. - 30.09.2024 | 11:38


Odvažna policajka ni sekund se nije dvoumila te se odmah uputila na lice mesta

Foto: facebook.com/24sata
HRABRA INES SPASILA ŽIVOT MUŠKARCU: Policajka videla da je obmotao kabl oko vrata, NIJE NI TREN OKLEVALA!

Policajka Ines Goričanec iz Hrvatske spasila je život muškarcu kojeg su životne okolnosti naterale na to da pokuša da sebi oduzme život.

Ines je u subotu oko 13 časova u Donjem Kraljevu primetila čoveka koji je stajao na krovu benzinske pumpe.

Policajci Policijske postaje Prelog su dolaskom na lice mesta utvrdili da je muškarac nasilno ušao u prostorije obližnjeg hotela te se nakon sukoba s radnicima, popeo na krov obližnje benzinske postaje.

Stojeći na samom rubu krova muškarac je zapretio skokom s visine od pet metara, dok je oko vrata obmotao kabl koji je potom zavezao za obližnji stub.

Nakon nekoliko bezuspešnih pokušaja pregovora da siđe s krova, pozvana je u pomoć 38-godišnja policajka Službe kriminalističke policije koja od ranije poznaje muškarca.

Odvažna policajka ni sekund se nije dvoumila te se odmah uputila na lice mesta.

Uspela je tokom strpljive i istrajne komunikacije da nagovori svog poznanika da joj se pridruži na vatrogasnoj platformi, nakon čega su oboje spušteni na tlo, piše dnevnik.hr.

"Odlukom načelnika Policijske uprave međimurske hrabroj policijski Ines Goričanec iz Službe kriminalističke policije bit će dodeljena Pohvalnica, pošto je nesebičnom, prisebnom i hrabrom reakcijom spasila život građaninu te time doprinela ugledu policije", saopštili su iz međimurske policije.