DAJKOVIĆ ZA REPUBLIKU DAN POSLE IZBORA U PODGORICI: Visok rezultat DPS je proizvod svađe Milatovića, Spajića, Abazovića i Bečića!


IZVOR: Tamara BUJIŠIĆ - 30.09.2024 | 12:45


Zadovoljni smo našim izbornim rezultatom. Nadamo se da će Jakov Milatović i Dritan Abazović izabrati pravu stranu, kaže u intervjuu za Republiku Vladislac Dajović, lider Slobodne Crne Gore.

Foto: ST/Petar Divac
DAJKOVIĆ ZA REPUBLIKU DAN POSLE IZBORA U PODGORICI: Visok rezultat DPS je proizvod svađe Milatovića, Spajića, Abazovića i Bečića!

Vladislav Dajković, lider Slobodne Crne Gore koja je deo koalicione liste Za budućnost Crne Gore (ZBCG) na lokalnim izborima u Podgorici, kazao je da su oni zadovoljni izbornim rezultatom, da imaju dva mandata više, ali da ga je, kako kaže, iznenadio visok rezultat DPS, koji je ,isitče, posledica određenih poltičkih svađi i razmirica.

- Kada govorimo o našem rezultatu, zadovoljni smo. Imamo tri odsto više glasova u odnosu na prošli put, što je dva mandata više. Kada govorimo o visokom rezultatu DPS, građani moraju da znaju da je sve to posledica svađi i razmirica pojedinih političkih aktera koji su 30.avgusta učestvovali u borbi za slobodnu Crnu Goru, tačnije Milatovića, Spajića, Abazovića i Bečića - kaže Dajković i dodaje: 

- Pored te, da kažemo poljuljane političke atmosfere, tu su svakako i brojne nečasne radnje, na koje smo kada je DPS u pitanju, navikli. Ljudi treba da znaju da su oni letos turistima skidali srpske tablice, kačili ih na svoje automobile i dizali lažnu paniku, da je "Vučić slao svoje da kupuju glasove u Podgorici".

Govoreći o onome šta ih čeka, Dajković ističe da tek slede pregovori, ali da se nada pozitivnom ishodu.

- DPS sam sa svojim rezultatom ne može ništa uraditi. Ako me iskreno pitate, mislim i da će  Milatović i Abazović, nakon svega izabrati pravu stranu, jer ukoliko odu sa DPS, to bi onda značilo ozbiljnu izdaju njihovih glasača, nakon čega bi, verujem, ponovo bili veliki protesti. Ne mogu sad mnogo toga da kažem, ali verujem da će svi sesti i razmisliti o tome šta je najbolje za građane - ističe naš sagovornik i dodaje:

- Mi nastavljamo da obavljamo svoj posao kao i do sada, a konačni ishod ovih izbora imaćemo tek priliku da vidimo. Ponavljam, nadam se pozitivnom ishodu.

Podsetimo, juče su u Podgorici i Kotoru održani lokalni izbori. U Podgorici je bilo 13 lista, a prema dosadašnjim podacima, na glasanje je izašlo 145.724 birača.

Rezultati izbora u Podgorici

1."Vrijeme je za red – Stranka evropskog progresa – Duško Marković" 3,1 odsto (dva mandata)

2. "Dr Vuk Kadić - Pokret naprijed - Za Podgoricu i porodicu" 2,8 odsto (0 mandata)

3. "Evropski savez - Podgorica za primjer - Boris Mugoša" 5,4 odsto (tri mandata)

4."DPS - I riječju i djelom – dr Nermin Abdić" 29,9 (19 mandata)

5. "Preokret - Ovako više ne može Srđan Perić" 3,3 (dva mandata)

6. Evropa sad - Demokrate- Još jače- prof. dr Saša Mujović” 21,8 (14 mandata)

7. "Podgorička lista - Andrej Milović" 0,6 odsto (0 mandata)

8. "Crnogorska evropska partija - Novak Adžić" 0,7 odsto (0 mandata)

9. "Za budućnost Podgorice - Grad svih nas" 20,2 odsto (13 mandata)

10. "Jakov Milatović - Za bolju Podgoricu" 10,5 odsto (šest mandata)

11. "Pokret podstanara Podgorica" 0,3 odsto (0 mandata)

12. "U akciju, budi svoj, biraj CGA" 0,2 odsto (0 mandata)

13. "Podgorica svih nas, BS" 1,2 odsto (0 mandata)

BONUS VIDEO: