SRBIN (43) UHAPŠEN U HRVATSKOJ! Bio na Interpolovoj poternici!


IZVOR: Republika - 30.09.2024 | 16:23


Za osumnjičenim je raspisan evropski nalog za hapšenje

Foto: Profimedia
SRBIN (43) UHAPŠEN U HRVATSKOJ! Bio na Interpolovoj poternici!

Policijski službenici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala PU istarske uhapsili su 27. septembra oko 10,45 sati u Puli 43-godišnjeg državljanina Srbije.

Muškarac čiji identitet nije naveden je prilikom provere identiteta dao špansku ličnu kartu i vozačku dozvolu, ali je proverom utvrđeno da se radi o lažnim dokumentima izdatim na ime druge osobe, preneo je "Večernji list".

Za osumnjičenim je raspisan evropski nalog za hapšenje zbog prevara na području Češke i bio je pod međunarodnom potragom Interpola zbog sumnje u pranje novca i povezivanje u zločinačko udruženje na području Srbije.

Muškarac je po završetku kriminalističkog istraživanja priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske i protiv njega je podnesena krivična zbog zlouporabe ličnih dokumenata.

Podsetimo, crnogorska policija je nedavno uhapsila turskog državljanina F. D. (48) za kojim je raspisana potrenica Interpola radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od 18 godina i osam meseci zbog izvršenog krivičnog dela teško ubistvo.

Nakon višednevnih aktivnosti u okviru međunarodne ciljane potrage, policijski službenici Sektora za borbu protiv kriminala - NCB Interpola Podgorica su locirali i lišili slobode ovo međunarodno traženo lice.

- Nakon sprovedenih višednevnih aktivnosti u okviru međunarodne ciljane potrage, od strane policijskih službenika Sektora za borbu protiv kriminala - NCB Interpol-a Podgorica, locirano je i lišeno slobode međunarodno traženo lice - piše u saopštenju MUP-a Crne Gore.

On će u zakonskom roku biti priveden sudiji za istragu Višeg suda u Podgorici, radi određivanja ekstradicionog pritvora, navodi se u saopštenju MUP-a Crne Gore.

Osim hapšenja turskog državljanina i u Španiji je lišen slobode N. B. (52), državljanin Crne Gore za kojim je raspisana međunarodna poternica NCB Interpola Podgorica radi vođenja krivičnog postupka zbog sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

U toku je dalja komunikacija sa nadležnim organima Španije oko određivanja ekstradicionog pritvora po međunarodnoj poternici Crne Gore, u cilju izručenja ovog lica Crnoj Gori.

Ovo hapšenje predstavlja uspešnu saradnju između crnogorske policije i Interpola, kao i međunarodnu koordinaciju u borbi protiv kriminala.

S obzirom na ozbiljnost krivičnih dela za koja su ova lica osumnjičena, njihovo hapšenje predstavlja važan korak ka pravdi i vladavini zakona.