HITNO! NESTAO POLICAJAC LUKA ANTOLOVIĆ (20)! Kolege ga traže dronovima!


IZVOR: Republika - 02.10.2024 | 17:51


U vreme nestanka Luka je bio na godišnjem odmoru.

Foto: nestali.hr
HITNO! NESTAO POLICAJAC LUKA ANTOLOVIĆ (20)! Kolege ga traže dronovima!

Luka Antolović (20) iz Mohova nestao je juče. Kako stoji na stranici Nacionalna evidencija nestalih osoba (NENO), Antolović je visok 185 centimetara, srednje je razvijen, ima smeđu kosu, bradu i brkove.

U trenutku nestanka na sebi je imao gornji dio trenirke s plavim patent zatvaračem, donji deo trenerke sive boje, patike i nosio je crni ruksak. Na stranici NENO stoji i da je Antolović bio zaposlen u MUP-u, kao i da se kao mesto nestanka vodi Mohovo, kod Iloka, gde ima prijavljeno i prebivalište. U rubrici okolnosti nestanka vodi se kako se udaljio s adrese prebivališta u nepoznatom smeru, piše Press032.

Meštani Mohova kažu kako je Antolović bio uvek korektan i da je radio kao policajac u Zagrebu. U vreme nestanka bio je na godišnjem odmoru. Kažu i kako policija za Antolovićem traga u Mohovu i okolini, da pretražuju okolne šume kao i da pri tome koriste i dronove. Iz PU vukovarsko – sremske za sada ne žele davati nikakve izjave povodom ovog nestanka.

Šta učiniti kada osoba nestane

Povodom nedavnog obeležavanja Međunarodnih dana nestalih osoba, Fondacija "Tijana Jurić", koja se, između ostalog, bavi sudbinama nestalih, objavila je brošuru s kratkim uputstvima šta uraditi kada shvatite da ne znate gde je vaš bližnji.

Prva i najvažnija stvar, kako navode, jeste prijava nestanka policiji. da biste to učinili što efikasnije, potrebno je pripremiti ime i prezime nestale osobe, opis pod koji spadaju podaci poput visine, težine, godine i slično, zatim fotografiju što boljeg kvaliteta i što noviju. Policiji treba priložiti i spisak prijatelja i poznanika koji bi mogli imati informacije gde se nalazi nestala osoba. Korisno bi bilo i prisetiti se ukoliko je nestala osoba u proteklom periodu imala promene u ponašanju, lične, zdravstvene ili emotivne.

Zabrinuti članovi porodice i prijatelji nestale osobe neretko sami organizuju potrage. U brošuri fondacije navedeno je da treba proveriti mesta na kojima nestala osoba ima naviku da boravi, osobe s kojima se druži, ako je osoba nestajala ranije, nije zgoreg prisetiti se mesta na kom je pronađena. Uz to treba proveriti obližnje vodene površine, poljane i šume.

Važno je takođe proveriti da li je osoba ostvila pismo u kom možda navodi šta se dogodilo, a ukoliko imate pristup dobro bi bilo proveriti poruke, mejlove i društvene mreže nestale osobe. Iz fondacije navode da nijedan trag nije nebitan!

Bonus video