HRVATSKI VOJNIK POGINUO U KASARNI! Beživotno telo pronađeno u kotlarnici


IZVOR: Republika - 03.10.2024 | 12:00


Vojna policija vrši uviđaj

Foto: Tanjug/AP
HRVATSKI VOJNIK POGINUO U KASARNI! Beživotno telo pronađeno u kotlarnici

Jutros je u kasarni Pukovnik Milivoj Halar u Dugom Selu u Hrvatskoj, u prostoriji u sklopu kotlarnice došlo do požara, gde je na mestu događaja pronađeno telo pripadnika Oružanih snaga, javlja hrvatsko ministarstvo odbrane, prenosi Index.hr.

Na teren su potom izašle sve nadležne službe.

- Vojna policija sprovodi uviđaj te će utvrditi sve okolnosti koje su dovele do ovog nesrećnog događaja - kaže MORH.

Potpredsednik hrvatske vlade i ministar odbrane Ivan Anušić i načelnik Glavnog štaba Oružanih snaga RH general-pukovnik Tihomir Kundid izražavaju najdublje saučešće porodici, kolegama i prijateljima preminulog pripadnika Oružanih snaga, piše u saopštenju.

Šta prvo uraditi u slučaju požara?

Kako je u 80 odsto slučajeva uzrok požara zapravo ljudski faktor, odnosno nepažnja, nemar, nestručno rukovanje i održavanje raznih aparata, preopterećenje električne instalacije, ostavljanje električnih uređaja uključenih bez nadzora, ali i neoprezno odlaganje pepela nakon čišćenja ložišta, vatrogasci savetuju koje sve mere prevencije je neophodno primeniti kako bi se mogućnost izbijanja požar svela na minimum, ali i kako treba postupiti ako požar izbije u stanu, zgradi ili kući. 

Foto: Tanjug/AP

Važno je da ostanete pribrani

Prvo i osnovno pozovite 193 i precizno recite adresu odnosno lokaciju požara, kao i to da li ima ugroženih osoba. Vatrogascima na licu mesta bilo bi poželjno dati što preciznije informacije o rasporedu prostorija kako bi što efikasnije pristupili gašenju, a pre toga omogućiti im nesmetan prolaz. Ukažite im na opasnosti ukoliko ih ima, kao što su na primer boce sa gasom, lakovi...

Iskusni vatrogasci napominju da ako ste već napustili stan ili kuću u kojoj je izbio požar da se ne vraćate unutra.