SAVA POPLAVILA ZAGREB! Munjevito se izlila iz korita, pa napravila haos (FOTO)


IZVOR: Republika/M.S. - 03.10.2024 | 18:35


Glavni grad Hrvatske pod vodom.

Foto: Tanjug/AP
SAVA POPLAVILA ZAGREB! Munjevito se izlila iz korita, pa napravila haos (FOTO)

Upozorenje na obilnu kišu i jak vetar

Prognostičari hrvatskog DHMZ-a izdali su upozorenje na obilnu kišu i jak vetar za danas i sutra. Osim toga, postoji i upozorenje na obilne pljuskove praćene grmljavinom, kao i mogućnost lokalnih bujičnih poplava. Ovo upozorenje je izazvalo aktiviranje Štaba civilne zaštite Opština Gračac zbog pretnje od poplava koje prete domovima, a takođe se primećuje porast vodostaja reke Otuče.


Reakcija na pretnju od poplava

 

Na terenu su angažovane snage civilne zaštite opštine Gračac, vatrogasci, radnici komunalnog preduzeća i vodovoda kako bi se preventivno delovalo u slučaju poplava. Ovo je važan korak u zaštiti građana i imovine.

Vanredne mere odbrane od poplava

Hrvatske vode su u utorak uspostavile vanredne mere odbrane od poplava na području Mali sliv Gorski Kotar zbog povećanog vodostaja reke Kupe. Ove mere su ključne za minimiziranje štete i zaštitu stanovništva od potencijalnih poplava.

Izlivanje reke Save u Zagrebu

Usled velike količine padavina, reka Sava se izlila iz korita u Zagrebu. Ovo izlivanje predstavlja ozbiljan izazov za lokalne vlasti i službe zadužene za zaštitu od poplava.

Novi talas padavina izazvao je ozbiljne probleme i izazove za stanovništvo i institucije u Hrvatskoj, te je važno da se svi relevantni subjekti angažuju na prevenciji i zaštiti od poplava i njihovih posledica.