DRAMA NA NEBU IZNAD PODGORICE: Avion primoran da kruži oko aerodroma


IZVOR: Republika - 03.10.2024 | 21:25


Problemi su trajali više od sat vremena

Foto: Printscreen/Twitter//pichipastoso
DRAMA NA NEBU IZNAD PODGORICE: Avion primoran da kruži oko aerodroma

Avion "Viz era" na letu WMT9083 od Beča do Podgorice doživeo je neplanirane poteškoće prilikom pokušaja sletanja na podgorički aerodrom. Umesto očekivanog vremena dolaska od 17.40 časova, avion je bio primoran da kruži oko aerodroma zbog jakog nevremena. Nakon sat i po vremena, pilot je uspešno sproveo sletanje, omogućavajući putnicima da bezbedno stignu na svoje odredište.

Problemi sa sletanjem

Ovaj slučaj nije usamljen, s obzirom da je nedavno i avion "Er Srbije" na letu JU 662 doživeo sličnu situaciju. Tokom prošlog meseca, avion sa 133 putnika na letu od Beograda do Podgorice nije mogao da sleti zbog snažnog nevremena. Pilot Marko Tasić je morao da preduzme herojske mere kako bi izbegao opasnost od oluje i uspešno vratio letelicu nazad za Beograd.

Preminuo putnik

Pre nekoliko meseci, na letu Ryanaira iznad Italije juče je preminuo 33-godišnji muškarac dok je njegova trudna supruga sedela u drugom, zadnjem delu aviona. Kako javljaju italijanski mediji, muškarac je preminuo od srčanog udara.

Nakon što mu je pozlilo na letu iz Torina za Lamezia Terme juče ujutru, dvojica putnika obučena za pružanje lekarske pomoći pokušale su ga spasiti, a osoblje aviona bilo je prisiljeno uskočiti s defibrilatorom, piše LaStampa.

Avion se vratio u Torino 30 minuta nakon poletanja, u njega su uleteli doktori koji su muškarca na mestu proglasili mrtvim.

Njegova je supruga saznala za njegovu smrt tek nakon što se avion vratio u Torino jer je sedela daleko od njega u zadnjem delu aviona. Lokalni mediji prenose da je u stanju šoka odvedena u obližnju bolnicu.

Nakon tragedije pojavile su se tvrdnje o kašnjenju spasilačkih timova. Međutim, te su tvrdnje demantovane, a lokalna zdravstvena uprava kaže da su bili spremni pružiti pomoć odmah nakon sletanja aviona.

Bonus video: