ČIŠĆENJE NA SEVERU CRNE GORE: Deset osoba palo u akciji suzbijanja TRGOVINE LJUDIMA


IZVOR: Republika/I.Đ. - 04.10.2024 | 09:27


U Pljevljima je izvršen pretres nekoliko kuća i stanova

Foto: Profimedia
ČIŠĆENJE NA SEVERU CRNE GORE: Deset osoba palo u akciji suzbijanja TRGOVINE LJUDIMA

Najmanje 10 osoba uhapšeno je jutros na severu Crne Gore po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT).  

Kako prenose podgoričke Vijesti, službenici Specijalnog policijskog odeljenja (SPO) oni su uhapšeni u Pljevljima, gde su u toku pretresi više kuća i stanova.  

Prema nezvaničnim podacima, reč je o akciji suzbijanja trgovine ljudima.  

Jedan od izvora Vijesti kaže da je u pitanju višemesečna akcija koju sprovode Sektor za borbu protiv kriminala, Specijalno policijsko odeljenje, Grupa za borbu protiv trgovine ljudima i Sektor granične policije u Specijalnim državnim tužilaštvom.  

Tokom dana očekuje se njihovo privođenje u sedište SPO i na saslušanje u SDT.

Inače, za teritoriju Crne Gore za danas je proglašen crveni meteoalarm kao upozorenje na najavljene vremenske nepogode, a iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju saopšteno je da je Crna Gora pod uticajem ciklonske aktivnosti sa centrom u oblasti Đenovskog zaliva, koji će produkovati seriju frontalnih talasa iznad Balkana.  

"Ovaj meteorološki sistem usloviće na području naše zemlje jako nestabilne vremenske prilike i obilne padavine", navodi se u saopštenju.  

U Crnoj Gori će biti umereno do potpuno oblačno, sa čestom umerenom i jakom kišom, pljuskovima i grmljavinama. Očekuju se intenzivne padavine, obilne količine kiše, naročito u noći između četvrtka i petka, kao i u petak tokom prvog dela dana, kada mestimično može pasti 150-200 l/m2.  

Vetar južnih smerova, umeren do jak, u noći između četvrtka i petka i u petak tokom prvog dela dana, sa udarima do ulujne jačine.