HOROR U BOSNI! TRUDNICA U POPLAVAMA IZGUBILA BEBU! Neviđena katastrofa širom zemlje, najmanje 20 MRTVIH!


IZVOR: Republika/I.Đ. - 04.10.2024 | 11:54


Prema poslednjim informacijama koje je objavio ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez, u strašnim poplavama u BiH poginulo je najmanje 20 ljudi

Foto: Tanjug/AP Photo/Robert Oroz
HOROR U BOSNI! TRUDNICA U POPLAVAMA IZGUBILA BEBU! Neviđena katastrofa širom zemlje, najmanje 20 MRTVIH!

Žena u osmom mjesecu trudnoće izgubila je bebu nakon što su je evakuisali iz poplavljene Jablanice u Bosni i Hercegovini.

Prema pisanju Dnevnog Avaza, prevezli su je u Kantonalnu bolnicu Dr. Safet Mujić u Mostaru gde su je operisali i trenutno je stabilno.

Prema poslednjim informacijama koje je objavio ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez, u strašnim poplavama u BiH poginulo je najmanje 20 ljudi.

Jablanica je opština koja je najviše pogođena poplavama, a veliki broj porodičnih kuća srušen je u naletu bujica u trenutku dok su se u njima nalazili meštani.

Pretpostavlja se da ima i povređenih, ali njihov broj nije poznat.

Predsednica vlade Hercegovačko-neretvanske županije Marija Buhač najavila je angažovanje svih raspoloživih snaga kako bi se pomoglo Jablanici.

Jablanica je od sinoć saobraćajno potpuno odsečena.

Više spasilačkih timova nalazi se na licu mesta u procesu otklanjanja odrona i sprečavanja još veće štete na putu.

Kanton je zatražio pomoć Oružanih snaga BiH, kao i brojnih dobrovoljaca.

"Ne krećite na put bez potrebe. Putna komunikacija nije u funkciji. Potrebno je da spasavamo živote", rekao je Adil Šuta iz kantonalne Civilne zaštite.

Prethodno je Dnevni avaz objavio nezvanične informacije da je najmanje pet osoba poginulo u poplavama i odronima koji su pogodili naselje Jablanica na jugu BiH.