SVE JE VIŠE MRTVIH! Jezivi prizori katastrofe koja je pogodila BiH! Nastavlja se potraga za nestalima! (VIDEO)


IZVOR: Republika - 05.10.2024 | 10:19


Jutros je intenzivirana potraga za preostalim nestalim osobama, dok se istovremeno rade radovi na probijanju saobraćajnica

Foto: Tanjug/AP, Profimedia
SVE JE VIŠE MRTVIH! Jezivi prizori katastrofe koja je pogodila BiH! Nastavlja se potraga za nestalima! (VIDEO)

Noć između četvrtka i petka donela je katastrofalne poplave južnim delovima Bosne i Hercegovine, ostavljajući iza sebe veliki broj stradalih i uništenih domova.

Do sada je stradala 21 osoba, a više desetina se vode kao nestali.

Voda je prodrla u stambene objekte, putevi su pod vodom, a nastava je otkazana u mnogim mestima. 

Hercegovačko-neretvanski kanton nije zabeležio nove padavine tokom noći, što je dalo nadu spasiocima i hitnim službama da neće biti novih žrtava.

Prema informacijama iz Vlade HNK, broj mrtvih na području samo Jablanice i dalje iznosi 16, ali se očekuju nove informacije o situaciji.

Jutros je intenzivirana potraga za preostalim nestalim osobama, dok se istovremeno rade radovi na probijanju saobraćajnica kako bi se uspostavio saobraćaj ka Jablanici, jednom od najpogođenijih područja.
Užasavajuća lavina, nastala nakon obilnih kiša, od preko 20 metara sručila se direktno iz kamenoloma na kuće u Donjoj Jablanici, ostavljajući za sobom razorne posledice. Ogromni komadi granita su razbacani okolo, dok se voda sa vrha planine sliva između njih, stvarajući potoke, a put Sarajevo-Mostar je blokiran.

Slike razornih poplava iz Bosne i Hercegovine obišle su ceo region i svet, ističući najtežu situaciju u Donjoj Jablanici, gde su stradali i nestali brojni ljudi, a mnoge kuće su uništene.

Foto: Tanjug/AP Photo/Armin Durgut

Potopljena džamija u Jablanici, imam se sa svojom porodicom sklonio na mina

 

Fotografija koja posebno potresa prikazuje džamiju potpuno okruženu vodom, maltene u jezeru vode, dok se samo minaret izdiže iznad nje.

Na minaret se sklonio lokalni imam (hodža) sa porodicom i tako su uspeli da se spase od katastrofe koja ih je zadesila.