TELO MUŠKARCA IZVUČENO IZ POTOPLJENOG VOZILA! Korigovan broj MRTVIH! Objavljen novi crni bilans tragedije koja je pogodila BiH (VIDEO)


IZVOR: Republika - 05.10.2024 | 11:06


U Konjicu se trenutno traga za četiri osobe, a u Jablanici za šest osoba

Foto: Tanjug/AP Photo/Armin Durgut
TELO MUŠKARCA IZVUČENO IZ POTOPLJENOG VOZILA! Korigovan broj MRTVIH! Objavljen novi crni bilans tragedije koja je pogodila BiH (VIDEO)

Portparol Hercegovačko-neretvanskog kantona Darko Juka potvrdio je danas da je kao posledica urušavanja brda, odrona, klizišta i poplava u tom kantonu stradalo 13 osoba, javlja agencija Anadolija. 

Juka je na konferenciji za novinare u sedištu Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona u Mostaru govorio o novim informacijama o posledicama prirodnih nesreća u Jablanici i Konjicu.

- Juče se spominjala brojka od 16 koju smo i mi iznosili, međutim, nakon sabiranja podataka i nakon konsolidovanja stanja na terenu, utvrđeno je da su tri tela dva puta prijavljena od strane različitih službi, tako da je sada ta brojka korigovana na brojku 13, od čega je jedna smrtno stradala osoba na prostoru Konjica, konkretno iz Buturović Polja. Dvanaest je smrtno stradalih osoba iz Jablanice, uglavnom Donja Jablanica. Od 12 mrtvih u Jablanici, 11 je do sada identifikovano, za jednu osobu se ne zna ko je i vodi se kao NN te se pretpostavlja da nije žitelj Jablanice, jer nastojimo da identifikujemo žrtve u saradnji sa meštanima - rekao je Juka.

Dodao je da se u Konjicu trenutno traga za četiri osobe, a u Jablanici za šest osoba.

Dodao je da je u ovom trenutku prohodna saobraćajna veza između Konjica i Jablanice i da je probijen koridor prema opštini Prozor-Rama koji je otvoren samo za spasilačke službe, odnosno za interventne jedinice koje učestvuju u spašavanju.

Pozvao je građane da ne kreću na put prema Jablanici kako ne bi dolazilo do dodatnih smetnji u naporima da se pomogne unesrećenima i pronađu žrtve. 

Padavine na području opština Jablanica, Konjic, Kiseljak, Fojnica i Kreševo u noći između četvrtka i petka uzrokovale su velike probleme stanovnicima tih opština u Bosni i Hercegovini.

Prema poslednjim informacijama, u Fojnici su poginule tri osobe. Ranije je saopšteno kako je poginula i jedna starija žena u kući u Fojnici.

Takođe, u mestu Gojevići kod Fojnice tokom dana izvučeno je telo muškarca iz jednog od poplavljenih automobila.