UZBUNA U HRVATSKOJ! VANREDNA SITUACIJA! Zatvoreni putevi, kuće poplavljene, naselja odsečena! HAOS U REGIONU! (VIDEO)


IZVOR: Republika - 05.10.2024 | 12:17


Ove poplave su rezultat obilnih kiša i porasta vodostaja reka, što je dovelo do ozbiljnih problema za lokalno stanovništvo

Foto: Youtube/Printscreen/KAportal Karlovac
UZBUNA U HRVATSKOJ! VANREDNA SITUACIJA! Zatvoreni putevi, kuće poplavljene, naselja odsečena! HAOS U REGIONU! (VIDEO)

Obilne kiše u Hrvatskoj su izazvale porast vodostaja reka, što je rezultiralo poplavama na više lokacija. U Ogulinu, desetak kuća i privrednih objekata je poplavljeno, dok su neka naselja odsečena.

Stanovnici su se suočili sa teškoćama u pristupu svojim domovima, dok je naselje Brodarci uz reku Kupu bilo poplavljeno, primoravajući ljude da spašavaju svoje domaće životinje.

Vanredne mere u Karlovcu zbog rastućeg vodostaja reka

Na području Karlovca su proglašene vanredne mere zbog vodostaja reke Kupe, dok je zbog reke Korane čak proglašeno vanredno stanje.

Vodostaj Dobre opada, ali Save i Odre beleže rast vodostaja. Vanredne mere su dovele do zatvaranja nekoliko puteva, otežavajući kretanje stanovnicima.

Uticaj poplava na saobraćaj u Hrvatskoj

Vozači su upozoreni da su zbog poplava zatvoreni državni putni pravci Kalovac - Blatnica Pokupska - Koritinja - Šišljavić - Rožan Breg, Gradec Pokupski - Lijevo Sredičko, putevi u Ogulinu i putevi Ozalj - Karlovac u mestu Mahićno i Jurovski Brod - Donji Bukovac.

Takođe, zatvoren je i regionalni put Gornji Kosinj - Bakovac, kao i mnoge lokalne saobraćajnice na tim područjima.

Poplave su uticale čak i na međunarodnu biciklističku trku CRO Race, nateravši organizatore da skrate subotnju petu etapu.

Ove poplave su rezultat obilnih kiša i porasta vodostaja reka, što je dovelo do ozbiljnih problema za lokalno stanovništvo.