OVO JE TRUDNICA KOJA JE NASTRADALA U POPLAVAMA U BOSNI: Iza sebe ostavila ćerkicu i muža


IZVOR: Republika - 05.10.2024 | 19:35


Ajlina i Dinova ćerka je, na sreću, spasena

Foto: Društvene mreže
OVO JE TRUDNICA KOJA JE NASTRADALA U POPLAVAMA U BOSNI: Iza sebe ostavila ćerkicu i muža

U nezapamćenim poplavama koje su juče pogodile Bosnu i Hercegovinu stradalo je 16 ljudi, a spasioci tragaju za nestalima.

"Avaz" je objavio spisak do sada 11 identifikovanih žrtava, a među njima je i trudnica Ajla Begić (29). Ova mlada žena, žrtva katastrofe u Jablanici, iza sebe je ostavila ćerkicu i muža Dina.

- Najviše mi je nje žao, ovo ostalo... - rekao je Ibrahim Begić, Ajlin svekar, misleći pritom na sve uništeno u ovoj katastrofi.

Za sina, kojeg je takođe nosila voda, Begić je rekao da je on dobro.

- Ona je tu bila sa unukom... Bila je unuka s njom, udarilo je drvo i... - rekao je isprekidano Begić reporterima "Avaza".

Ajlina i Dinova ćerka je, na sreću, spasena. POGLEDAJ GALERIJU

Podsetimo, prema zvaničnim podacima iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK), broj smrtno stradalih osoba na poplavom pogođenom prostoru HNK je porastao na 15.

Spasioci su, pretražujući terene Konjica i Jablanice, pronašli još dva beživotna tela, jedno u Buturović Polju, drugo na području Donje Jablanice, saopšteno je iz Vlade HNK.

Poslednje informacije govorile su da je broj stradalih na ovom području bio 13, ali da ima nekoliko osoba koje se vode kao nestale.

Premijer Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, Nermin Nikšić, obratio se na vanrednoj konferenciji za medije nakon hitne sednice Vlade, a povodom novonostale situacije u BiH izazvane poplavama i ostalim nepogodama.

Nikšić je kazao da će u narednom periodu Veće ministara razmotriti odluku o zahtevu za pružanje međunarodne pomoći.

- Mi smatramo da onim što sada imamo možemo sanirati posledice. Međutim, sada smo dobili informaciju direktora Železnice FBiH koji su možda najpogođeniji u smislu ugrožavanja poslovanja, jer oni uglavnom ostvaruju komunikaciju preko luke Ploče. To je nešto što može dovesti do ogromne štete - kazao je Nikšić.

Kazao je i kako će blokada pruge ostaviti ogromnu štetu generalno privredi, a posebno Železnicama FBiH i to dnevnu štetu u iznosu od 270.000 KM.

BONUS VIDEO: