JEZIVE SCENE IZ SELA PARSOVIĆI U BIH OD JUTROS! Spasioci pronašli još jedno telo! Raste broj MRTVIH! (FOTO/VIDEO)


IZVOR: Republika - 06.10.2024 | 12:30


Na terenu je desetine spasioca, među njima i pripadnici Specijalne policije FUP-a

Foto: Avaz.ba/Dž.R
JEZIVE SCENE IZ SELA PARSOVIĆI U BIH OD JUTROS! Spasioci pronašli još jedno telo! Raste broj MRTVIH! (FOTO/VIDEO)

Kako prenosi list "Dnevni avaz", pronađeno je još jedno telo u Buturović Polju. Spasioci su jutros pronašli telo u jezeru i izvučeno je na površinu. Sumnja se da ima još žrtava. 

Foto: Avaz.ba/Dž.R

Deo puta koji je odnela reka u selu Parsovići u BiH

Na terenu je desetine spasilaca, među njima i pripadnici Specijalne policije FUP-a.

U katastrofalnim poplavama u Bosni i Hercegovini, podsećamo, stradalo je do sada 18 osoba. S pronađenim telom u Buturović Polju, brojka se popela na 19.

Najviše stradalih je u Donjoj Jablanici. Na desetine je nestalih.

Opština Konjic je takođe jedna od onih koje su pogođene velikim poplavama koje su u petak pogodile Bosnu i Hercegovinu nakon obilnih padavina. 

Foto: Avaz.ba/Dž.R

Selo Parsovići, u BiH, nakon katastrofalnih poplava i bujica

 

Kao što je moguće videti na snimcima i fotografijama, posledice na ovo mesto u Opštini Konjic su ogromne, a tragovi su lako primetni na svakom koraku.

Dolina Neretvice: Evo kako izgledaju Parsovići jutros

Nabujale Seončica i Neretvica odnele su najmanje 15-ak i oštetile još desetine stambenih i pomoćnih objekata, uz desetine odnesenih automobila.

Foto: Avaz.ba/Dž.R

Selo Parsovići, potpuno je uništeno nakon katastrofalnih poplava koje su pogodile BiH

 

Narod doline Neretvice, nakon dvodnevne borbe za spas života i materijalnih dobara, zahvalio se pripadnicima javnih službi, volonterima, dobrovoljcima, novinarima, sportskim klubovima, navijačkim grupama i svim ostalim koji pružaju podršku i pomoć u ovom teškom periodu.

Foto: Avaz.ba/Dž.R

Selo Parsovići, u opštini Konjic, gde se izlila reka Neretvica ovako danas izgleda posle katastrofalnih bujica i poplava, mulj je prekrio ulice

 

Zvanične informacije kažu da je trenutni bilans dvoje stradalih, dok se još tri osobe vode kao nestale i za njima se traga.

Foto: Avaz.ba/Dž.R

Nabujale reke Neretvica i Seončica u BiH nakon smrtonosnih poplava koje su pogodile ovu oblast

 

U Buturović-Polju i bližoj okolini situacija se koliko-toliko normalizuje, ali stižu informacije o katastrofalnim klizištima u udaljenim mestima doline Neretvice, naveli su na Fejsbuk stranici Buturović Polje, piše Avaz.ba.