NOVO ZLO SE SRUČILO NA JABLANICU: Pokrenulo se novo klizište u najteže poplavama pogođenom mestu (VIDEO)


IZVOR: Republika - 06.10.2024 | 17:50


Nakon što se voda povukla, u ovom mestu je ostala pustoš.

Foto: YouTube/Avaz TV/Printscreen
NOVO ZLO SE SRUČILO NA JABLANICU: Pokrenulo se novo klizište u najteže poplavama pogođenom mestu (VIDEO)

Kako javljaju reporteri Avaza s lica mesta, u Donjoj Jablanici pokrenulo se novo klizište i to na samoj magistrali M-17

- Put je dobrim delom podrovljen, automobili zaobilaze i nastavljaju dalje put preko parkinga - kažu novinari s lica mesta.

Inače, u Donjoj Jablanici spasioci neumorno nastavljaju potragu za unesrećenima, mašine, odnosno, teška mehanizacija uklanja ogromne nanose zemlje, mulja i kamenja.

Nakon što se voda povukla, u ovom mestu je ostala pustoš.

Podsetimo, raste broj nastradalih u poplavama i klizištima koja su pogodili BiH. Jutros su pronađena najmanje tri tela. Dva u Jablanici i jedno, prema još uvek nepotvrđenim informacijama, u Buturović Polju.

Spasioci su jutros pronašli telo jedne starice za koju je porodica izjavila da je nestala.  Sumnja se da ima još žrtava. Kako se voda povlači i spasioci dolaze do kuća, tako se pronalaze i tela.

Na terenu su desetine spasioca, među njima i pripadnici Specijalne policije FUP. Tu su i spasioci iz Hrvatske, uskoro će stići u Jablanicu i spasioci iz Srbije, njih 37.

U katastrofalnim poplavama u Bosni i Hercegovini, podsećamo, stradalo je do sada najmanje 20 osoba. I dalje je na desetine nestalih.

Najteža je situacija u Donjoj Jablanici, prenosi Avaz.

Načelnik opštine Jablanica, Damir Šabanović, doneo je odluku o proglašenju Dana žalosti, koji će trajati od danas do 8. oktobra, povodom tragične smrti građana te opštine u katastrofalnim poplavama.

Građani koji su ostali bez domova smešteni su u hotelima "Jablanica" i "Maksumić", kao i u Staračkom domu "Jablanica". Ostali su smešteni kod prijatelja i rodbine u stanovima i kućama, saopštila je Federalna uprava civilne zaštite, prenosi Avaz.