"SAMO SAM RAZMIŠLJALA, AKO IZGUBIM DETE, ŽIVOTA MI NEMA"! Kako je mlada majka Amra spasla svog sinčića (4) iz pakla Jablanice: "KAD MI JE PAO U VODU..."! (VIDEO)


IZVOR: Republika - 06.10.2024 | 18:31


Garo, požuri, voda nam je do tavana, priča jedan od spasilaca kako ga uspaničena Amra zvala pre nego što je sa detetom odlučila da skače u vodu.

Foto: Printscreen/Youtube/TRT Balkan BHSC
"SAMO SAM RAZMIŠLJALA, AKO IZGUBIM DETE, ŽIVOTA MI NEMA"! Kako je mlada majka Amra spasla svog sinčića (4) iz pakla Jablanice: "KAD MI JE PAO U VODU..."! (VIDEO)

Semir efendija Jahić i njegova supruga Amra, zauvek će pamtiti noć kada su ostali bez krova nad glavom, ali kada su neverovatnom snagom uspeli da spasu svoje i živote svog deteta i komšija iz poplavljene Jablanice.

- Kad se voda napunila skroz do tavana, nazvala sam i rekla: "Mama, mi moramo u roku od 10 minuta iskakati, nama pomoći više nema - reči su kojima je svoju potresnu ispovest započela mlada majka Amra Jahić koja je ispričala kako se u paklu Jablanice borila i izborila za život svog 4-godišnjeg sinčića.

- Prvo je Muhamed Begović skočio, pa sam skočila ja i moj sin od 4 godine i Semir. Uspela sam da dođem do krova džamije... - veli ona.

Posle se u priču nadovezuje njen muž.

- U tom trenutku se, valjda ga je dragi Bog poslao, pojavljuje taj kompresor koji se i sad vidi na krovu džamije - priča efendija.

Kako je voda opet nadošla, majka nije imala druge nego da stavi dete na taj kompresor i da proba da se dokopa obale, ali dete je palo s tog kompresora u vodu i počelo da se davi.

- Jednom rukom držim dete, držim kompresor, ja sam mislila nama pomoći nema, to je bilo nenormalno, bilo drveća, dasaka... - veli Amra čiji suprug kaže da je ona heroj jer je spasla dete.

- Ja sam razmišljala... Ako izgubim dete, meni života nema... Ja ne mogu svoje dete gledati da gubim - kaže Amra dodajući: - Samo smo njega nastojali da izvučemo...

Spasilac kaže da ga je tu noć zvala Amra i vikala:

-  Garo, požuri, voda nam je do tavana. Još četvorica vatrogasaca i ja smo požurili, 4 km smo nosili gumeni čamac, vidimo u jednom trenutku Amrina kuća do krova pod vodom. Počela je da me hvata panika, jesu li živi...

Bonus video