DRAŠKO STANIVUKOVIĆ PROGLASIO POBEDU U BANJALUCI: "I ove izbore smo izdominirali"! (FOTO)


IZVOR: Republika - 06.10.2024 | 20:26


Molim posmatrače i sve koji nas podržavaju da ostanu do kraja na biračkim mestima i na taj način odbrane i poslednji glas, istakao je Stanivuković.

Foto: Instagram/draskostanivukovic
DRAŠKO STANIVUKOVIĆ PROGLASIO POBEDU U BANJALUCI: "I ove izbore smo izdominirali"! (FOTO)

Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković proglasio je pobedu na lokalnim izborima.

 

- Samo da vas obavestim da smo i ove izbore izdominirali. Dela su snažnija od opstrukcija! Hvala Banjo Luko. Volim vas sve! Molim posmatrače i sve koji nas podržavaju da ostanu do kraja na biračkim mestima i na taj način odbrane i poslednji glas - poručio je.

Podsećamo, u Republici Srpskoj i FBiH danas su održani lokalni izbori na kojima je pravo glasa imalo 3.400.204 registrovana birača.

SNSD Milorada Dodika, već proglasio pobedu u dve opštine i jednom gradu. SNSD će imati gradonačelnika Laktaša i načelnike u Istočnom Novom Sarajevu i Trnovu.

- Možemo proglasiti pobede u Laktašima, Istočnom Novom Sarajevu, i Trnovu, gde naši kandidati za načelnike i gradonačelnike nisu imali protivkandidate. Imamo određene podatke da naš kandidat u Prijedoru ubedljivo vodi - rekao je Radovan Kovačević, portparol SNSD.

On je dodao da je RS pokazala još jednom da je stabilno demokratko društvo u kojoj se izborni proces odvija sasvim normalno.

- Želim da se zahvalim svim građanima što su dali svoj doprinos u demokratskim izborima u Republici Srpskoj - poručio je Kovačević.

Podsetimo, građani su u toku dana izlazili na glasačka mesta kako bi izabrali gradonačelnike, načelnike i odbornike u lokalnim skupštinama.

Birališta su zatvorena u 19.00 časova.

Centralna izborna komisija BiH je najavila da će u 21 sat održati konferenciju za medije gde će se znati više informacija o izlaznosti. Do 15 sati je glasalo 34,98 posto birača, što je na nivou izlaznosti od opštih izbora, ali manje od prethodnih lokalnih izbora.

Bonus video