"BILA JE SVA CRNA OD HLADNOĆE, ZARONILA SAM, SVE ME JE UDARALO U GLAVU!" Lejla, majka - hrabrost, opisala STRAHOTE tokom poplave - NADLJUDSKOM SNAGOM SPASILA ĆERKU! (VIDEO)


IZVOR: Republika/J.B. - 07.10.2024 | 10:56


Potresna priča majke koja je postala simbol borbe u Bosni i Hercegovini!

Foto: Instagram/Printscreen/armin_kurtic
"BILA JE SVA CRNA OD HLADNOĆE, ZARONILA SAM, SVE ME JE UDARALO U GLAVU!" Lejla, majka - hrabrost, opisala STRAHOTE tokom poplave - NADLJUDSKOM SNAGOM SPASILA ĆERKU! (VIDEO)

Lejla Zalihić, meštanka Buturović Polja, preživela je strašne poplave koje su pogodile Bosnu i Hercegovinu, a njena priča o borbi za život s ćerkom Asjom ledi krv u žilama. U ovoj katastrofi ljudi su se spasavali na različite načine, neki su se penjali na krovove svojih kuća, dok su drugi tražili utočište na kupolama džamija.

Lejla se istakla kao majka heroj kada je skočila sa trećeg sprata svoje kuće i plivala tri kilometra kroz bujicu kako bi spasila svoju 13-godišnju ćerku. U noći poplava, Lejla, njena ćerka, suprug i svekrva završili su u bujici, a njihova kuća je uništena.

Nakon ovih traumatičnih događaja, Lejla i njena ćerka podelile su svoja iskustva, opisujući horor kroz koji su prošle. Njihove priče su svedočanstvo o ljudskoj snazi i borbi za opstanak u najtežim okolnostima.

- Zajedno s kućom smo pali. Mene je tu voda nosila. Išla sam u krug i tako sam uzimala vazduh - priseća se Lejla.

 

 

- Čula sam da se neko dere, viće upomoć i doziva moje ime. Mislila sam – nema ko drugi da bude, nego moja mama ili babo - rekla je Lejlina ćerka Asja, a Lejla se nadovezala:

- Kažem: ‘Asja, jesi li to ti? Ona kaže: ‘Jesam’. Tada sam dobila neku snagu, zaronila sam dole između drva. Udaralo me je u glavu, ali došla sam nekako do nje, sva je bila crna od hladnoće. -

Lejlina ćerka Asja se prisetila kako je uspela da se održi na vodi.

- Stavila sam neko drvo ispod sebe da ne bih morala da plivam, nego da bih plutala. U međuvremenu je bilo svanulo, pa sam mogla da vidim. Onda smo išle kroz šumu. Kiša je udarila, hladno je bilo, znači užasno - ispričala je ona.

BONUS VIDEO