RASTE CRNI BILANS U BOSNI I HERCEGOVINI! Pronađeno još jedno telo ispod ruševina!


IZVOR: Republika/J.B. - 07.10.2024 | 12:14


Psi tragači pretražuju teren i tragaju za nestalima!

Foto: Tanjug/AP Photo/Armin Durgut
RASTE CRNI BILANS U BOSNI I HERCEGOVINI! Pronađeno još jedno telo ispod ruševina!

Na području Buturović Polja pronađeno je još jedno telo žrtve poplava, čime je ukupan broj nastradalih porastao na 21 osobu.

Prema izveštajima, pripadnici Saveza ronilačkih klubova (SRK) Neretva, u saradnji sa Federalnom upravom civilne zaštite, uspeli su da lociraju i izvuku telo, a očekuje se da će uskoro biti dostupno više informacija o identitetu žrtve i okolnostima njenog pronalaska. POGLEDAJ GALERIJU

Podsetimo, Bosnu i Hercegovinu su u oktobru 2024. godine pogodile katastrofalne poplave koje su izazvale ogromne štete, kako materijalne, tako i ljudske. Vlasti i dalje aktivno pretražuju poplavama pogođena područja u nadi da pronađu preživele, ali i da identifikuju sve žrtve ove tragedije.

Do sada je potvrđeno da je u ovim poplavama život izgubilo najmanje 21 osoba, dok se broj nestalih i dalje ispituje. Poplave su posebno snažno pogodile centralne i istočne delove zemlje, gde su bujice nosile kuće, mostove i infrastrukturu, ostavljajući za sobom devastirane zajednice.

Spasioci rade bez prestanka kako bi pružili pomoć ugroženim stanovnicima i sprečili dalja stradanja. Federalna uprava civilne zaštite, uz podršku lokalnih timova, nastavlja pretragu teško dostupnih terena u potrazi za nestalim osobama, dok lokalne vlasti apeluju na građane da ostanu na sigurnim lokacijama i slušaju uputstva nadležnih organa.

Na prostoru Jablanice i Konjica je ekipa spasilaca iz MUP Srbije, a danas je u Bosnu i Hercegovinu i Crna Gora uputila svoj tim.

BONUS VIDEO