SAMO NA BALKANU: Načelnik opštine pobedio na izborima u Bosni iako je u PRITVORU! Kampanju vodio iz ĆELIJE


IZVOR: Republika/I.Đ. - 07.10.2024 | 12:44


Centralna izborna komisija (CIK) BiH objavila je na veb stranici preliminarne rezultate lokalnih izbora u BiH za gradonačenike i načelnike, na osnovu 91,35 odsto obrađenih biračkih mesta

Foto: youtube.com/provale bih
SAMO NA BALKANU: Načelnik opštine pobedio na izborima u Bosni iako je u PRITVORU! Kampanju vodio iz ĆELIJE

Neverovatno ali istinito - Ibro Berilo, načelnik Opštine Trnovo u BiH, ponovo je pobedio na lokalnim izborima iako se uoči izbora i za vreme istih nalazio u pritvoru, odakle je i vodio kampanju!

Ibro Berilo nalazi se u pritvoru zbog optužbe za sistemsku korupciju.

Kandidat Stranke demokratske akcije (SDA) za načelnika Opštine Trnovo, nadmoćno je pobedio na lokalnim izborima u toj opštini u Bosni i Hercegovini (BiH), što samo po sebi ne bi bilo čudno da predizbornu kampanju nije vodio iz pritvora, gde se nalazi zbog zloupotrebe položaja.

Berilo je osvojio 1.312 glasova, dok je njegov protivkandidat Bajro Lindov iz Socijaldemokratske partije (SDP) osvojio 384 glasa, objavila je SDA u nedelju uveče, nakon što su zatvorena birališta na lokalnim izborima u BiH. 

Berilu, koji je aktuelni načelnik Opštine Trnovo i još dvema osobama, kantonalni sud u Sarajevu produžio je za još dva meseca pritvor početkom septembra.

Centralna izborna komisija (CIK) BiH objavila je na veb stranici preliminarne rezultate lokalnih izbora u BiH za gradonačenike i načelnike, na osnovu 91,35 odsto obrađenih biračkih mesta.

Izlaznost birača je 47,73 odsto, bez podataka s dva biračka mesta - Kotor Varoš i Čapljina.

Za skupštine gradova i opština obrađeni su rezultati sa 83,33 odsto biračkih mesta. Rezultati će biti ažurirani u 15.00 časova na sajtu CIK-a, saopšteno je na veb stranici Komisije.