SKANDAL U ZAGREBU: ČAK 700 DECE ne pohađa nastavu zbog jednog dečaka KOJI SVAKI DAN PRAVI HAOS!


IZVOR: Republika/I.Đ. - 07.10.2024 | 12:59


U školu praktično nije došlo 700 učenika

Foto: Shutterstock
SKANDAL U ZAGREBU: ČAK 700 DECE ne pohađa nastavu zbog jednog dečaka KOJI SVAKI DAN PRAVI HAOS!

Učenici jedne osnovne škole u Novom Zagrebu, u koju je premešten problematični dečak zbog kojeg se u prethodnoj ispisao celi razred, učenici ni danas neće pohađati nastavu.

Podršku roditeljima i učenicima pružili su i mnogi drugi, pa danas na nastavi nije pojavilo oko dve trećine učenika ostalih razreda škole koju pohađa gotovo 1000 učenika.  

U školu praktično nije došlo 700 učenika.  

Roditelji ističu da se bore za prava svoje dece, ali i problematičnog dečaka kojem je nužna stručna pomoć.  

Roditelji su odlučili o ovom slučaju da progovore za medije pa je tako otac jednog učenika rekao da žele da učionica bude mesto nulte tolerancije za fizičko i verbalno nasilje.  

"Naša deca već drugi dan neće pohađati nastavu. U znak podrške su nam se pridružili većina ostalih razreda škole. Ono što očekujemo jeste da dobijemo odgovore na pitanja koja smo putem medija poslali i koja smo iskomunicirali prema direktoru. Nadamo se da ćemo već danas na sastanku Saveta roditelja dobiti neke konkretne informacije".

Otac je rekao da do sada nisu dobili nikakve informacije o celoj situaciji.  

"Deca od 10 godina su nama prenela što su primetila, a mi smo na to reagovali i želimo ih zaštititi. Mi želimo da učionica bude mesto rada, druženja i učenja, a ne neko mesto gde će se oni morati da se bore, opravdavati i stalno razgovarati o nekim problemima s učiteljicom", rekao je otac.  

Dodao je da roditelji žele da učionica bude mesto nulte tolerancije za fizičko i verbalno nasilje.  

"Na tome ćemo istrajati. Stručne službe moraju dati odgovor i nama to omogućiti", rekao je otac učenika za medije, prenela je Hina.  

Advokat roditelja Klaudio Čurin je za HRT rekao da misle da zapravo nije odrađeno ništa.

"Na taj način zapravo dete se seli, a problem ostaje. S obzirom na to da je bilo javno poznato da je bilo problema u prethodnoj školi, smatramo da je roditelje trebalo pripremiti da se dete uključuje u sistem, da roditelji mogu pripremiti svoju decu, ali i da je decu trebalo adekvatno stručno pripremiti, ako je procena bila stručna da dete može pohađati redovno obrazovanje. To nama za sad nije poznato", rekao je advokat Čurin.