RUSKA SEKTA HARA REGIONOM! Regrutuju mlade ljude na časovima joge, traže SLEPU POSLUŠNOST i ODRICANJE OD PORODICE


IZVOR: Republika - 08.10.2024 | 10:57


Njihov vođa uhapšen 2013. godine zbog monstruoznih dela

Foto: youtube.com/VICE
RUSKA SEKTA HARA REGIONOM! Regrutuju mlade ljude na časovima joge, traže SLEPU POSLUŠNOST i ODRICANJE OD PORODICE

Crnogorska Uprava policije istražuje delovanje pripadnika ruske sekte "Ašram Šambala", koji su prošle sedmice uhapšeni na Žabljaku, kada je oduzeto više desetina kreditnih kartica, lap topova i mobilnih telefona kao i 70.000 evra u gotovini

Osnovno državno tužilaštvo (ODT) u Pljevljima formiralo  je predmet o ovom slučaju i radi na prikupljanju svih dokaza, rečeno je portalu RTCG.

- Pronađeni uređaji i novac predmet su daljih provera. Povodom događaja čeka se izjašnjenje državnog tužioca - saopšteno je iz UP.

Deo podgoričkih medija objavio je da je ova grupa na Žabljaku snimala orgije i filmove za odrasle. Kao vođa ove sekte ranije je označen Konstantin Rudnev, koji je, prema tvrdnjama medija, silovao svoje sledbenice, uhapšen  2013. godine.

Rudnev je, prenosi portal RTCG, od poklonika zahtevao slepu poslušnost, prekid svih veza s porodicom i predaju njihove celokupne imovine, a zahvaljujući krađi imovine poklonika postao je multimilioner.

Pretresen ceo hotel

Prema pisanju podgoričke Pobjede, navodni članovi sekte, ruski državljani, boravili su u jednom hotelu na Žabljaku. Policija je pretresla taj objekat i zaplenila stotine telefonskih i desetine bankovnih kartica, telefone i kompjutere koji su navodno korišteni za proizvodnju i distribuciju pornografije. List navodi da je hotel pretresen 4. oktobra.

Prema pisanju novinske agencije bliske ruskom sudstvu RAPSI, "Ašram Šambala" je pre desetak godina imala oko 30.000 članova koje su regrutovani na seminarima joge.

Rudnev je kasnije optužen za promociju upotrebe droga, prisiljavanje na učešće u orgijama i za psihološko zlostavljanje, kao što su lišavanje sna i gladovanje.

Sud u ruskom regionu Novosibirsk osudio ga je 2013. Rudneva na 11 godina robije u zatvorskoj koloniji sa najvišim merama bezbednosti, dok je odlukom istog suda zabranjen rad "Ašramu", preneo je juče Radio Slobodne Evrope, podseća portal RTCG.

Sud je, prema pisanju istraživačke organizacije SOVA Centar iz 2015. godine, utvrdio da je ona, između ostalog, vršila nasilje nad građanima, podsticala na građansku neposlušnost, narušavala "moral i zdravlje građana".

Rusko izdanje magazina "Forbs" objavilo je da su članovi uglavnom bili mladi koji su podvrgavani psihološkom uticaju, što je u većini slučajeva vodilo napuštanju porodice, uz odbacivanje uobičajnih normi i prelazak na pravila sekte.