APOKALIPSA NA ZEMLJI! Pogledajte JEZIVI snimak dolaska uragana do obala Evrope! Francuska PLUTA, Španci pogođeni olujom (VIDEO)


IZVOR: Republika/I.Đ. - 10.10.2024 | 11:51


Na društvenim mrežama pojavili su se snimci poplava i oluja širom Francuske, ali najviše je pažnje privukao Kirk kada se približavao obali te zemlje

Foto: x/marco urrutia
APOKALIPSA NA ZEMLJI! Pogledajte JEZIVI snimak dolaska uragana do obala Evrope! Francuska PLUTA, Španci pogođeni olujom (VIDEO)

U isto vreme kada je uragan Milton pete, najjače kategorije noćas stigao na Floridu i napravio pravu pustoš, i Evropu je pogodio jedan uragan.

Stari kontinent od danas se bori sa Kirkom koji na svu sreću nije tako jak kao Milton, ali je dovoljno zlokoban i opasan da je žestoko prodrmao Francusku i Španiju.

 

 

Najmanje jedna osoba poginula je kada je uragan Kirk pogodio južni deo Francuske, a više od 65.000 domaćinstava ostalo je bez struje, prenela je jutros francuska televizija BFM.

Na društvenim mrežama pojavili su se snimci poplava i oluja širom Francuske, ali najviše je pažnje privukao Kirk kada se približavao obali te zemlje.

Na snimku se jasno vidi sva opasnost koju je Kirk sa sobom doneo.

U Španiji je najviše pogođena Galicija, a u Francuskoj sam jug.

Vetar kod luke Set, na jugu Francuske, prevrnuo je tri čamca, pri čemu je jedna osoba poginula, a jedna je u kritičnom stanju.

Tri najugroženije opštine su Atlantski Pirineji, gde je 16.000 domaćinstava bez struje, Du, u kojoj je 9.500 domaćinstava ostalo bez struje i Jura, 4.900.

Železnički saobraćaj jutros je prekinut na nekoliko lokalnih linija u pet regiona zbog poplava i drveća koje je palo na pruge zbog urgana Kirk.

Francuski list Le Figaro objavio je da je sinoć zabeležena velika oštećenja u prostorijama Narodne skupštine.

U delu gde se nalaze poslaničke kancelarije, voda je ušla u deo prostorija, posebno u podrum.