PRONAĐENO TELO HEROJA IZ JABLANICE! Spasao mnoge živote u poplavi, ali svoj nije uspeo!


IZVOR: Republika - 10.10.2024 | 23:33


Ernad i njegov otac Muhamed su spasavali komšije nakon poplava, a potom je Ernad, nažalost, upao u bujicu koja ga je odnela.

Foto: Facebook
PRONAĐENO TELO HEROJA IZ JABLANICE! Spasao mnoge živote u poplavi, ali svoj nije uspeo!

Telo Ernada Begovića, mladića koji je u poplavi u Jablanici spasao živote nekoliko svojih komšija, dok ga nije odnela bujica pronađeno je u četvrtak, zvanično je potvrđeno.

 

S ponosom ga se prisetilo Javno preduzeće Komunalno u Mostaru za koje je radio.

 

- Javno preduzeće Komunalno d.o.o. Mostar s ponosom ističe herojski i nesebičan gest našeg radnika Ernada Begovića, koji je svojim delovanjem pomagao ne samo svojoj porodici, već i komšijama i prijateljima tokom tragičnih događaja u Jablanici. Njegova požrtvovanost i humanost ostaće trajno u sećanju svih koji su ga poznavali. Kao kolektiv, stojimo uz njegovu porodicu u ovim teškim trenucima i pružaćemo im podršku i ubuduće -  naveli su na objavi iz tog preduzeća i dodali podatke za sve koji žele pomoći njegovoj porodici.

Podsećamo, Ernad Begovići njegov otac Muhamed su spasavali komšije nakon poplava, a potom je Ernad, nažalost, upao u bujicu koja ga je odnela.

Dao je poslednji atom snage da spasi druge ljudske živote, ali svoj, nažalost, nije mogao. Uspeo je i svoje da spase, što je sreća u velikoj nesreći.

– U kući su bili sin, nevesta, žena, unuk i unuka. Počeli smo da izlazimo iz kuće i odemo dalje. Sin je išao iza mene, nešto se okrenuo i naišao je veliki talas. Bio je velik sigurno tri metra, samo je nestao – izjavio je Muhamed Begović.

Bonus video