NOVI DETALJI NESREĆE KOD VISOKOG: Ove četiri osobe su izgubile život kada se vozilo survalo u reku Bosnu


IZVOR: Republika/ T. J. - 11.10.2024 | 11:57


Završena obdukcija tela stradalih i njihova identifikacija

Foto: Društvene mreže
NOVI DETALJI NESREĆE KOD VISOKOG: Ove četiri osobe su izgubile život kada se vozilo survalo u reku Bosnu

Operativni centar Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona je obavešten od strane dežurnog službenika Policijske stanice Visoko da je pronađeno povređeno lice iz Visokog, koje je imalo vidne telesne povrede. Nakon što je prevezeno u Kantonalnu bolnicu Zenica, utvrđeno je da je zadobilo teže telesne povrede.

- Dana dana 10.10.2024. godine, u 01,30 sati, Operativni centar Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona je obavešten od strane dežurnog službenika Policijske stanice Visoko da je u mestu Buzić Mahala, Grad Visoko, pronađeno lice B.M., rođeno 2002. godine, iz Visokog, koje je imalo vidne telesne povrede i sa kojim je bilo teško ostvariti komunikaciju, nakon čega je prevezeno u Kantonalnu bolnicu Zenica radi ukazivanja medicinske pomoći - naveli su iz policije.

Prema informacijama iz Kantonalne bolnice Zenica, povređeno lice se kretalo u vozilu sa još 3 osobe kada je došlo do slijetanja vozila u reku Bosnu, u mestu Dobrinje. Policija je odmah reagovala i uputila policijske službenike na lice mesta, gde su uočeni tragovi sletanja vozila.

Nakon što je vozilo izvučeno iz korita reke Bosne, utvrđeno je da se u vozilu nalaze tela četiri osobe. Uviđaj je izvršen pod nadzorom dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, a juče je izvršena obdukcija tela smrtno stradalih, te je izvršena i identifikacija istih.

- Nakon što je u koritu reke Bosne uočeno vozilo, pristupilo se izvlačenju istog, kojom prilikom je potvrđeno da se u vozilu nalaze 4 tela. Izvršen je uviđaj kojim je neposredno rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, po čijem nalogu je juče, u 18 sati, u Prosekturi Kantonalne bolnice Zenica, izvršena obdukcija tijela smrtno stradalih, te je izvršena i identifikacija smrtno stradalih lica. Kako je potvrđeno, radi se o licima: B.D., rođena 2003. godine, iz Kiseljaka, A.P., rođen 1996. godine, iz Kiseljaka, S.S., rođena 2004. godine, iz Visokog, i A.K. rođena 2002. godine, iz Visokog- naveli su iz MUP-a ZDK.


Timovi Specijalne policijske jedinice angažovani su na terenu, dok je formirana i uviđajna ekipa Sektora kriminalističke policije.

BONUS VIDEO