PAS IZAZVAO LOM NA LETU ZAGREB-STOKHOLM! Putnici morali da budu evakuisani, oglasila se kompanija "Kroacija Erlajns"!


IZVOR: Republika - 11.10.2024 | 22:27


Pas se u skladu sa regulativom prevozio u prtljažniku, ali se ubrzo nakon ukrcavanja oslobodio iz svog kaveza

Foto: pixabay.com, youtube/printscreen/TV Dalmacija
PAS IZAZVAO LOM NA LETU ZAGREB-STOKHOLM! Putnici morali da budu evakuisani, oglasila se kompanija "Kroacija Erlajns"!

Jedan pas izazvao je pravi haos u avionu "Kroacije Erlajns" na letu Zagreb-Stokholm.

Prema podacima kojima raspolaže AvioRadar, 30. septembra na redovnom letu za Stokholm, dogodio se incident u kojem je pas oštetio prtljažni prostor Erbasa A319.

Naime, pas se u skladu sa regulativom prevozio u prtljažniku, ali se ubrzo nakon ukrcavanja oslobodio iz svog kaveza. Prilikom rulanja, posada je čula buku i trčanje psa u prtljažnom prostoru te je avion vraćen, a putnici su iskrcani i prebačeni u drugi avion. Uvidom u štetu koju je pas napravio, avio kompanija je odlučila da avion povuče iz saobraćaja i uputiti ga na tehnički pregled kako bi se zamenili oštećeni delovi.

Hrvatska avio kompanija je potvrdila da se incident dogodio i da se trenutno utvrđuje kako je došlo do incidenta.

- U toku je utvrđivanje detalja i okolnosti koje su dovele do događaja s psom u prtljažnom prostoru aviona uoči redovnog leta OU486 Zagreb – Stokholm 30. septembra ove godine. Zasad se može potvrditi da je kompanija u pripremi prevoza psa na letu OU486 Zagreb – Stokholm poštovala hrvatsku i međunarodnu zakonsku regulativu te pripadajuću internu proceduru o prevozu životinja u avionu - saopšteno je i dodato:

- Zbog određenih oštećenja u prtljažnom prostoru aviona planiranog za let OU486, donesena je odluka da se on preventivno povuče iz saobraćaja i uputi na tehnički pregled, a putnici s navedenog leta iste su večeri prevezeni do svog krajnjeg odredišta našim zamenskim avionom.

Airbus A319 još uvek se nalazi na tehničkom pregledu, navedeno je.

Bonus video