TUGA! NA PODRUČJU KONJICA PRONAĐENO JOŠ JEDNO TELO! Broj žrtava stravičnih poplava nastavlja da raste!


IZVOR: Republika/ T. J. - 12.10.2024 | 12:21


Time je broj smrtno stradalih osoba u Hercegovačko-neretvanskom kantonom porastao na 21.

Foto: Avaz.ba/Dž.R
TUGA! NA PODRUČJU KONJICA PRONAĐENO JOŠ JEDNO TELO! Broj žrtava stravičnih poplava nastavlja da raste!

Na području Konjica pronađena je još jedna žrtva katastrofalnih poplava

Reč je o osobi iz Buturović Polja, a u toku je akcija izvlačenja tela, potvrdio je za "Avaz" gradonačelnik Konjica, Osman Ćatić.

Time je broj smrtno stradalih osoba u Hercegovačko-neretvanskom kantonom 21. Od ukupnog broja smrtno stradalih, 17 osoba je iz Jablanice, četiri iz Konjica. 

Po podacima MUP-a, u Jablanici je aktivna potraga za tri prijavljena nestala lica, u Konjicu za još jednog. Od 21 smrtno stradalih, jedno je telo još uvek neidentifikovano.

Osim 21 osobe koje su stradale u Hercegovačko-neretvanskom kantonu, preminule su tri osobe i u Fojnici.

Podsećamo, Ernad Begovići njegov otac Muhamed su spasavali komšije nakon poplava, a potom je Ernad, nažalost, upao u bujicu koja ga je odnela.

Dao je poslednji atom snage da spasi druge ljudske živote, ali svoj, nažalost, nije mogao. Uspeo je i svoje da spase, što je sreća u velikoj nesreći.

– U kući su bili sin, nevesta, žena, unuk i unuka. Počeli smo da izlazimo iz kuće i odemo dalje. Sin je išao iza mene, nešto se okrenuo i naišao je veliki talas. Bio je velik sigurno tri metra, samo je nestao – izjavio je Muhamed Begović.

Telo Ernada Begovića, mladića koji je u poplavi u Jablanici spasao živote nekoliko svojih komšija, dok ga nije odnela bujica pronađeno je u četvrtak, zvanično je potvrđeno.

BONUS VIDEO