FILMSKA POTERA U CENTRU GRADA: Zakucao se u policijski kombi, pa počeo da beži PREKO TRGA


IZVOR: Republika - 12.10.2024 | 20:32


U jednom trenutku je stao zbog tramvaja

Foto: Shutterstock
FILMSKA POTERA U CENTRU GRADA: Zakucao se u policijski kombi, pa počeo da beži PREKO TRGA

Policija je u centru Zagreba uspela posle filmske potere da savladala muškarca koji je bežao ukradenim automobilom.

Udario policijski kombi

Vozač nije hteo da stane, već je ukradenim vozilom udario u policijski kombi. Tada je policajac pokušao da ga uhapsi, a kada ga je zgrabio da ga izvuče iz vozila, lopov je dao gas i nastavio vožnju do Tomićeve ulice, gde je policajac uspeo da se oslobodi i tada je pao na zemlju.

Potera kroz centar grada

Potera za vozačem se odvijala i preko glavnog zagrebačkog trga, Trga bana Jelačića, gde je saobraćaj za automobile inače zabranjen. Vozač koji je bežao od policije morao je u jednom trenutku da stane zbog tramvaja na zapadnom delu Trga, a dva policajca su iskočila i pokušala da ga zaustave, ali je on nastavio. Policajac se držao za otvoreni prozor sa vozačeve strane, ali se vozač velikom brzinom udaljio Ilicom u pravcu zapada.

Hapšenje u Dalmatinskoj ulici

Foto: Shutterstock

Hapšenje u centru Zagreba

 

Ubrzo je udario u kombi policije koji je čekao na tom mestu. Policajac se držao za otvoreni prozor sa vozačeve strane, ali se vozač velikom brzinom udaljio Ilicom u pravcu zapada. Policajac se uspeo da se oslobodi i skoči na ulicu kod Tomićeve ulice. Policijski kombi sa pokvarenim zadnjim svetlom pokupio je kolegu i nastavio dalje. Na kraju se automobil zabio u zid zgrade u Dalmatinskoj ulici gde je vozač uhapšen.

Ovaj incident je izazvao pažnju građana Zagreba, a brza reakcija policije je omogućila hapšenje vozača bez većih posledica po okolinu.

Bonus video: